logo
RNTV Live

Loc fruntaş în Europa din punct de vedere al numărului de decese cauzate de accidentele rutiere. Care sunt “şoselele morţii”

Loc fruntaş în Europa din punct de vedere al numărului de decese cauzate de accidentele rutiere. Care sunt "şoselele morţii"
Mihai Constantinescu

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor trag un semnal de alarmă! România este pe primuil loc în Europa din punct de vedere al numărului de decese cauzate de accidente rutiere.

Drumurile naţionale din România pe care au loc cele mai multe accidente rutiere sunt DN1, DN2 şi DN7, în contextul în care România este pe primul loc în Uniunea Europeană din punct de vedere al numărului de decese cauzate de accidentele rutiere. Informațiile au fost transmise de reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, în cadrul unei conferinţe în care a fost prezentată Strategia Naţională de Siguranţă Rutieră pentru perioada 2016 – 2020, adoptată acum aproape două luni de către Guvern.

În 2015, în România au murit 95 de persoane în accidente rutiere la fiecare milion de locuitor, de aproape două ori mai mult decât media Uniunii Europene, de 51,5 decese, potrivit datelor Eurostat, scrie News.ro.

Drumul cu cele mai multe accidente din România este DN1, lung de 643 de kilometri, care face legătura între Bucureşti şi vama cu Ungaria prin Valea Prahovei. Tronsonul situat între Comarnic şi Braşov este unul dintre cele mai aglomerate din ţară.

Un alt drum cu probleme este DN7, lung de 525 de kilometri, care leagă Capitala de vama Nădlac prin Valea Oltului. Tronsonul cu cele mai multe incidente este cel care traversează Valea Oltului, deseori blocat din cauza accidentelor, căderilor de pietre, inundaţiilor şi alunecărilor de teren.

Pe lista neagră se află şi DN2, lung de 450 de kilometri, care face legătura între Bucureşti şi Siret. Drumul este deseori aglomerat, în special pe tronsonul Bucureşti-Focşani, pentru că este singura cale importantă ce face legătura între Capitală şi Moldova.

Noua strategie naţională își propune ca, până în 2029, numărul anual al deceselor ca urmare a unor accidente rutiere petrecute pe șoselele din românia să scadă până la 1.188, față de 1.818, cifră îngregistrată în 2014.

sursa news.ro

foto cu caracter ilustrativ

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor