logo
RNTV Live

Liviu Dragnea nu doreşte reducerea TVA şi nici eliminarea taxei pe stâlp

Mihai Constantinescu

Liviu Dragnea i-a cerut lui Dacian Cioloş să amâne pentru 2018 reducerea TVA şi să nu elimine taxa pe stâlp.

“Sigur, i-am spus domnului Prim Ministru ca noi vom aplica strict Programul de Guvernare prezentat în timpul campaniei electorale şi în acest sens i-am solicitat să analizeze posibilitatea prorogării pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal. Astfel, noi avem in program reducerea TVA la 18% de la 1 ianuarie 2018 dar în acelaşi timp păstrarea actualei cote de 20% în 2017 deoarece  considerăm că reducerea doar cu 1 punct procentual a TVA-ului în acest an nu va aduce un avantaj nici companiilor dar nici consumatorilor”, spune Dragnea, într-un interviu pentru stiripesurse.ro.

UPDATE Dacian Cioloş lua în calcul aceste măsuri înainte de discuţia telefonică pe care a avut-o cu Liviu Dragnea, a declarat marţi, pentru HotNews.ro, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

Primul ministru “Cioloş ia în calcul prorogarile” deoarece “acest guvern îşi doreşte stabilitate şi predictibilitate fiscală” şi “va face totul ca acest deziderat să rămână în picioare”, a spus Iolu.

Liviu Dragnea se pronunţă, de asemenea, împotriva reducerii accizelor la carburanţi şi a eliminării taxei pe constructii speciale, aşa zisă taxă pe stâlp.

citeşte mai multe http://economie.hotnews.ro/stiri-finante-21468974-liviu-dragnea-cerut-lui-dacian-ciolos-amane-pentru-2018-reducerea-tva.htm

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor