logo
RNTV Live

Livada didactică de la Ploieşti, prima din ţară/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Livada didactică de la Ploieşti, prima din ţară!

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a dispus plantarea primei livezi didactice din România pentru elevii ploieșteni. Proiectul “Livada didactică” implică plantarea a peste 85 de soiuri de pomi și arbuști fructiferi. Se vor planta pe o suprafaţă de aproximativ 2400 mp, în incinta Parcului Municipal Ploiești Vest.

Inițiativa municipalității ploieștene este susținută de un hipermarket , prin Asociația “Dezvoltarea Europeană a Comunității Locale”. Plantarea arborilor și arbuștilor fructiferi a demarat deja, pomii fiind sădiți și îngrijiți de către angajații Parcului Municipal Ploiești Vest.
“Livada didactică” este un proiect educațional destinat copiilor din grădinițe, școli gimnaziale și licee. Prin dezvoltarea acestei inițiative se dorește apropierea tinerei generații de natură, prin dezvăluirea frumuseții și importanței pomilor și arbuștilor fructiferi pentru noi.

Soiurile de pomi și arbuști fructiferi, care vor fi plantate în “Livada didactică”, vor fi multiple, cu înflorire, creștere și coacere, în diverse perioade de  timp ale anului, precum și cu fructe, care vor avea gust, arome, texturi și culori diferite, după cum urmează. Potrivit primarului Andrei Volosevici, copii se vor putea bucura de această experiență, de a vizita ”livada didactică” peste aproximativ 6 luni.

Livada didactică vine în sprijinul copiilor

Proiectul vine, astfel, în sprijinul copiilor. Le va oferi o incursiune interesantă în lumea plantelor. Este și un mod plăcut și relaxant de învățare, prin explorarea și observarea directă a pomilor și arbuștilor fructiferi, din arealul țării noastre, pe perioada celor 4 anotimpuri.  Ba mai mult, potrivit primarului Andrei Volosevici, elevii vor putea gusta din fructele care vor crește în copacii din ”Livada didactică”.

Primăria Municipiului Ploiești intenționează ca prin acest proiect educațional să le ofere copiilor școala în aer liber. Un loc care să inspire, să învețe și să îi conecteze pe cei tineri cu sine și natura, așa încât, pe viitor, aceștia să înțeleagă importanța mediului înconjurător și să își dorească să îl protejeze.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/autoturism-cu-numere-false-de…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor