logo
RNTV Live

Lipsa acuta de medici cardiologi la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Lipsa acuta de medici cardiologi la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti

Este in continuare lipsa acuta de medici cardiologi la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti. Dupa ce in luna mai patru specialisti si-au dat demisia, ceilalti patru ramasi abia mai fac fata pe sectie, consulturilor in ambulatoriu, UPU si in turele de noapte.

Pentru a gasi o solutie rapida si a degreva munca doctorilor care abia mai fac fata, conducerea unitatii medicale a cerut ajutor Consiliului Judetean, sub coordonarea caruia se afla spitalul. Asa se face ca au fost gandite o serie de stimulente pentru specialistii interesati, pentru a acoperi intr-un timp foarte scurt deficitul din schema de personal. Zece posturi pentru sectie au fost scoase la concurs.

Lipsa acuta de medici cardiologi

Nu s-a rezolvat inca problema lipsei medicilor de pe sectia de cardiologie a Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti. Seful sectiei, doctorul Marian Albu gaseste cu greu solutii pentru ca el si cei trei colegi specialist sa faca fata programului din sectie, dar si pentru asigurarea garzilor.

Chiar si asa. pana la acest moment niciun specialist nu a venit sa completeze schema de personal. Aceasta este acum extrem de restransa.

Conducerea spitalului de urgenta spune ca are scoase la concurs toate posturile necesare in acest moment. Din pacate, legislatia impiedica angajarea doctorilor intr-un timp mai scurt.

Situatia este cu atat mai dificila cu cat nu doar aceasta sectie duce lipsa de medici in prezent

Sunt situatii in care medicii cardiologi au fost chemati si de acasa, cat timp erau liber.

Pentru a putea scoate un loc la concurs dureaza in medie mai bine de doua luni si jumatate. Anuntul apare intr-un ziar de specialitate, in aproximativ o luna, dupa care Universitatea de Medicina Carol Davilla are si ea la dispozitie o luna si jumatate pentru a trimite cadre medicale pentru examinare. Abia dupa aceasta perioada, daca se prezinta, un specialst poate ocupa unul dintre cele 10 posturi existente in prezent.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor