logo
RNTV Live

Ligia Deca anunţă că şcolile vor primi bani pentru activitățile din Programul Național ,, Săptămâna verde”

Imagine-WhatsApp-2024-04-06-la-10.59.55_ee87d46d
Constantin Corina

În această săptămână s-a aprobat hotărârea de Guvern prin care, începând cu anul școlar viitor, școlile vor putea primi sprijin financiar pentru organizarea de activități în cadrul unui program dedicat.

Aceste activități pot include excursii cu tematică de educație pentru mediu, amenajarea spațiilor verzi din incinta școlilor, acțiuni de ecologizare și achiziționarea de materiale didactice pentru lecții demonstrative.

,,Mă bucur că împreună cu Ministerul Mediului am găsit soluția prin care sprijinim școlile în organizarea acestor activități!” – spune Ligia Deca.

După publicarea Hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial, Ministerul Educației va lansa în dezbatere publică Metodologia de implementare a activităților școlare locale din cadrul Programului “Săptămâna verde”, pentru anii 2024 și 2025. Acest document va detalia repartizarea sumei totale de 100 de milioane de lei pe județe, calendarul de implementare, rolurile instituțiilor implicate și tipurile de activități și cheltuieli eligibile.

“Știu că multe școli au organizat deja ”Săptămâna verde”, dar finanțarea se acordă inclusiv pentru anul viitor, astfel încât banii au timp să ajungă la toți copiii care nu își permit să desfășoare în mod corespunzător activitățile ce presupun adesea deplasări la diferite instituţii, în arii naturale protejate, la muzee sau în parcuri.

Ne dorim ca, în colaborare cu dascăli cu experiență sau pasionați de protejarea naturii, care folosesc în mod creativ platformele https://www.scoliverzi.ro și https://www.saptamanaverde.edu.ro/ro să dezvoltăm o formulă modernă de educație de mediu. În curând, vom demara și Programul Rangerii Juniori care are alocat un buget de 10 milioane de lei, un program pilot prin care elevii vor desfăşura activităţi recreative în ariile protejate din ţară.

Educația pentru mediu nu înseamnă doar informație. Înseamnă să privești cu atenție la ce se întâmplă în jurul tău, să îți pese și să încerci să vezi ce poți schimba în jurul tău. Ne dorim să schimbăm comportamente și modul de luare a deciziilor în activitățile de zi cu zi care au un impact asupra mediului și, nu în ultimul rând, să promovăm responsabilitatea individuală și comunitară în raport cu natura” a declarat ministrul Mircea Fechet.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor