logo
RNTV Live

Liga Campionilor – Ludogoreț, aproape de surpriză la Paris, Bayern a învins-o pe Atletico

France Soccer Champions League
Cristian Anghelescu

Formația bulgară Ludogoreț Razgrad, cu fundașul român Cosmin Moți integralist, a fost aproape de o mare victorie pe ”Parc des Princes”, dar în cele din urmă a terminat la egalitate cu Paris Saint-Germain, 2-2, aseară, în ultima etapă din grupele Ligii Campionilor la fotbal.

Ludogoreț a condus cu 1-0 și 2-1, dar argentinianul Angel Di Maria a adus un punct parizienilor în prelungirile partidei (90+2). Egalul îi este suficient, însă campioanei Bulgariei, pentru a continua în Europa League. Atacantul român Claudiu Keșeru a fost doar rezervă în meciul cu PSG.

În capul de afiș al serii, Bayern Munchen a învins-o la limită pe Atletico Madrid, cu 1-0, prin golul marcat de polonezul Robert Lewandowski, din lovitură liberă. Ibericii nu pierduseră niciun punct până acum și au câștigat grupa.

Dinamo Kiev, echipă eliminată din competiție, a reușit scorul serii, 6-0 cu Beșiktaș Istanbul, la capătul unui meci pe care oaspeții l-au încheiat în nouă oameni. Printre autorii golurilor s-a numărat și atacantul brazilian Junior Moraes, fost la Gloria Bistrița.

Eroii zilei au fost spaniolul Lucas Perez și turcul Arda Turan, fiecare un un hat-trick. Lucas a pus umărul la victoria lui Arsenal la Basel, cu 4-1, fiind cel mai bun meci reușit de iberic de la transferul său la ”tunari”. Arda Turan nu numai că a marcat trei goluri pentru Barca, dar a pasat decisiv și la prima reușită a meciului, semnată de Leo Messi, în meciul cu Borussia Moenchengladbach.

Napoli, fără Vlad Chiricheș în lot, s-a impus la Lisabona, 2-1 cu Benfica, dar ambele echipe s-au calificat în optimi.

FC Rostov a ținut-o în șah pe PSV, la Eindhoven, 0-0, și a obținut astfel calificarea în șaisprezecimile Europa League, chiar în dauna campioanei Olandei. Mijlocașul român Andrei Prepeliță a fost doar rezervă la oaspeți.

Manchester City a remizat cu Celtic pe teren propriu, 1-1, într-un meci fără miză.

Echipe calificate în optimile Ligii Campionilor: Arsenal, PSG, Napoli, Benfica, FC Barcelona, Manchester City, Atletico Madrid, Bayern Munchen, AS Monaco, Bayer 04 Leverkusen, Borussia Dortmund, Real Madrid, Leicester City, Juventus Torino.

Echipe calificate în șaisprezecimile Europa League: Ludogoreț, Beșiktaș, Borussia Moenchengladbach, FC Rostov.

Rezultatele de aseară:

Grupa A

FC Basel – Arsenal Londra 1-4; Au marcat: Seydou Doumbia 78, respectiv Lucas Perez 8, 16, 47, Alex Iwobi 54.

Paris Saint Germain – Ludogoreț Razgrad 2-2; Au marcat: Edinson Cavani 61, Angel Di Maria 90+2, respectiv Virgil Misidjan 15, Wanderson 69.

Grupa B

Benfica Lisabona – SSC Napoli 1-2; Au marcat: Raul Jimenez 88, respectiv Jose Maria Callejon 60, Dries Mertens 79.

Dinamo Kiev – Beșiktaș Istanbul 6-0; Au marcat: Artem Biesiedin 9, Andrei Iarmolenko 31 — penalty, Vitali Buialski 33, Derlis Gonzalez 45+2, Serghei Sidorciuk 60, Junior Moraes 77.

Grupa C

FC Barcelona – Borussia Moenchengladbach 4-0; Au marcat: Messi 16, Arda Turan 50, 53, 67.

Manchester City – Celtic 1-1; Au marcat: Kelechi Iheanacho 8, respectiv Patrick Roberts 4.

Grupa D

Bayern Munchen – Atletico Madrid 1-0; A marcat: Lewandowski 28.

PSV Eindhoven – FC Rostov 0-0

În această seară au loc partidele (ora 21:45):

Grupa E

Bayer Leverkusen – AS Monaco

Tottenham Hotspur – ȚSKA Moscova

Grupa F

Legia Varșovia – Sporting Lisabona

Real Madrid – Borussia Dortmund

Grupa G

FC Bruges – FC Copenhaga

FC Porto – Leicester City

Grupa H

Juventus Torino – Dinamo Zagreb

Olympique Lyon – Sevilla

sursa: agerpres

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor