logo
RNTV Live

Lidia Buble, condamnată la închisoare cu o hotărâre definitivă

NDQwJmhhc2g9NmJiNGU5M2MwY2U0ZmZkMThmYzRkZTQ3ZTdmMTdkMmY=.thumb
Fălcescu Andreea

Curtea de Apel București a pronunțat, vineri, o sentință de un an de închisoare cu suspendare în cazul Lidiei Buble, într-un dosar în care a fost învinuită de DIICOT. Aceasta a fost acuzată că, în luna februarie a anului 2021, a dat mită doi polițiști rutieri pentru a evita testarea cu aparatul etilotest.

Lidia Buble a fost condamnată vineri la un an de închisoare cu suspendare și muncă neremunerată în folosul comunității pentru infracțiunea de dare de mită, conform deciziei Curții de Apel București. Executarea pedepsei a fost suspendată sub supraveghere, iar cântăreața trebuie să respecte un termen de încercare de doi ani. Timp de 90 de zile, ea va trebui să presteze muncă neremunerată în folosul comunității la Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă sau la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție Socială Sector 1 București.

Unul dintre polițiștii mituiți de Lidia Buble, condamnat si el la 3 ani de închisoare.

Unul dintre polițiștii care au primit mită de la Lidia Buble, Constantin Marius Miulescu, a primit o condamnare de 3 ani de închisoare cu suspendare și i s-a interzis să ocupe funcția de agent de poliție timp de un an. De asemenea, el trebuie să restituie suma de 450 lei, reprezentând mita primită de la cântăreață. În noaptea de 15 februarie 2021, Lidia Buble a mers la o benzinărie pentru a-și cumpăra o sticlă de apă și a fost oprită de o patrulă de poliție formată dintr-un bărbat și o femeie.

În momentul în care a fost oprită de polițiști, Lidia Buble a fost rugată să prezinte actele și declarația pe proprie răspundere, conform măsurilor impuse de starea de alertă din cauza pandemiei de COVID-19. Cu toate acestea, cântăreața consumase un pahar de șampanie înainte de a conduce. Unul dintre polițiști i-a sugerat să evite amenda printr-o înțelegere, iar când artista a acceptat, dar nu avea bani la ea, cei trei au mers la un bancomat pentru a scoate bani și a achita mita. Ulterior, Lidia Buble a declarat că unul dintre polițiști i-ar fi făcut și avansuri. În urma acestor fapte, unul dintre polițiști a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, interzicerea exercitării funcției de agent de poliție pentru un an și confiscarea sumei de 450 de lei.

Ce spun documentele depuse la instanță?

Inculpata a recunoscut comiterea faptei încă de la momentul audierii sale în calitate de suspect. Aceasta a confirmat faptul că, la data de 15.02.2021, a fost oprită în trafic, în jurul orelor 03,00, de o patrulă de poliţie compusă dintr-un bărbat şi o femeie, ea ieşind dintr-o benzinărie MOL de lângă blocul său, iar în prealabil consumase un pahar cu şampanie.

A mai arătat că a fost oprită la semafor, imediat după ce a ieşit din benzinărie, spre dreapta, circa 50 metri, iar lucrătorul de poliţie, care avea în jur de 30 de ani, i-a bătut în geam solicitându-i să predea documentele pentru control, precum şi declaraţia pe proprie răspundere, fiind în perioada pandemiei şi a restricţiilor.

Nu a avut declaraţia pe proprie răspundere asupra sa şi nici permisul de conducere, iar la momentul respectiv vorbea la telefon, pe speaker, cu o cunoştinţă”, potrivit documentelor depuse la instanță, conform G4media.ro

În privința altor două persoane inculpate în același dosar, respectiv o polițistă și un prieten al Lidiei Buble, cu care aceasta a discutat la telefon pentru a negocia mita oferită polițiștilor, instanța a decis să desprindă cazurile lor și să le judece separat.

Polițiștii au ajuns să o investigheze pe Buble datorită prietenului său, cu care a discutat la telefon despre mituirea polițiștilor. Acesta a fost interceptat în cadrul unei anchete privind traficul de droguri.

‎‎

Sursa: click.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor