Cătălin Drulă, liderul Uniunii Salvați România (USR), a exprimat joi opinia sa cu privire la decizia premierului Marcel Ciolacu de a-l demite pe Mihai Iulian Dodu din funcția de secretar de stat al Secretariatului de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989. Dodu, cel care a inițiat respingerea cererii premierului de a fi declarat luptător cu rol determinant în Revoluția din decembrie 1989, a fost acuzat de Drulă că își apără impostura într-un stil mafiot.

În declarația sa, Drulă a catalogat premierul Ciolacu drept un impostor și un revoluționar de carton, susținând că acesta compromite memoria luptătorilor din 1989 în schimbul beneficiilor financiare și terenurilor de la stat. Liderul USR a argumentat că nu există nicio dovadă a vreunei fapte de vitejie a premierului la Revoluție, menționând că Secretariatul pentru Revoluționari, condus la acea dată de Mihai Dodu, a respins cererea acestuia de a fi declarat „luptător cu rol determinat la Revoluție”.

Drulă a subliniat că după respingerea cererii, premierul Ciolacu a încercat intimidarea lui Mihai Dodu, iar acum l-a demis din funcție. El a acuzat premierul că își apără impostura într-un mod mafiot și că îi demite din funcție pe cei care nu închid ochii. Drulă a sugerat că în locul oamenilor demni sunt aduși apropiații de partid pentru a executa ordinele. Funcția lui Dodu va fi preluată de Sever-Romulus Stana, potrivit deciziei premierului Ciolacu.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *