Şcoala pe care o reprezentăm a fost înființată în 1958. De- a lungul timpului a avut mai multe denumiri: 1958 – Școala Profesională de Construcții, 1972 – Liceul Industrial nr.5, 1990 –  Grup Școlar Industrial de Construcții – Montaj nr 2, 1992 –  Grup Scolar Industrial ”Toma N.Socolescu”, 2011 – Colegiul Tehnic ”Toma N.Socolescu”. În prezent se numește  Liceul Tehnologic ”Toma Socolescu”, dar are si alte trei  titulaturi care ne fac mândri :  Scoală Europeană / Scoală E-Twinning / Şcoala Unesco, titulaturi obţinute ca urmare şi a celor 12 proiecte Erasmus+ pe care şcoala noastra le-a derulat in ultimii 5 ani.

Echipa managerială a liceului este formată din:

  • Director  : prof Rodica Avramescu
  • Director adjunct : prof Adriana Mihai

Niveluri de școlarizare : Învățămănt liceal (zi și seral), Învățămănt profesional de stat şi învăţământ dual , Școală postliceală , Şcoală de maiştri.

Oferta educațională cuprinde calificări profesionale din următoarele domenii – Construcții, instalații și lucrări publice/ Fabricarea produselor din lemn / Resurse Naturale și protecția mediului , dar și filieră teoretică  cu specializările Matematică-Informatică şi Ştiinţe ale Naturii .

De ce ar trebui elevii claselor a VIII-a sa opteze pentru una din clasele propuse de liceul nostru ?

Liceul nostru oferă specializări ce vin una în completarea celeilalte şi astfel se acoperă o paletă întreagă de meserii foarte căutate in zilele noastre . Interesul operatorilor  economici în a pregăti specialiști în domeniile Construcții, instalații și lucrări publice/ Fabricarea produselor din lemn /se reflectă prin contractele cadru de practica pentru învăţământul profesional. Aşadar, în urmă cu 8-10 ani existau la nivelul scolii 2-3 astfel de contracte, iar în momentul actual sunt 12 contracte încheiate, inclusiv  cu o firma importantă  din Bucureşti cu şantiere în întreaga ţară . Mai mult decât atât, în perioada 2015-2021, în şcoala noastră s-au derulat 4 proiecte Erasmus +, ce au permis unui număr de 100 de elevi să îşi desfăşoare stagiile de practică în străinătate în ţări precum Portugalia, Spania, Cipru. Avantajele sunt multiple : pregătirea lingvistică (cursuri de limba engleză la care participă înainte de plecare) şi foarte important obţinerea documentului Europass mobillty care le certifică competenţele şi le asigură un avantaj considerabil la angajare.

Şcoala noastră este o școală modernă , cu cabinete si laboratoare pentru toate disciplinele , Cu dotare corespunzătoarespecializărilor . Beneficiem de asemenea de o bibliotecă cu zeci de mii de volume dar si de un CDI, un spaţiu în care elevii au acces la Internet nelimitat şi sub supravegherea profesorului documentarist pot veni , în afara orelor de curs, să îşi  pregătească  temele/proiectele  la diferite discipline . Pentru elevii care doresc, şcoala are şi Internat .

 În şcoala există un  cabinet de Consiliere şcolară unde elevii noştri  pot merge şi discuta cu un consilier şcolar despre problemele care îi frământă sau  primesc sfaturi despre orientarea în carieră  . In decursul ultimului an, marcat de pandemie, elevii au beneficiat de sprijin din partea scolii in derularea cursurilor online prin distribuirea de laptop-uri şi tablete elevilor aflaţi în imposibilitatea de a le achiziţiona  personal, dar şi în desfăşurarea orelor remediale ca urmare a derulării în şcoala noastră a proiectului ROSE (Proiect privind Invatamantul Secundar).

Mai multe informaţii găsiţi pe site-ul şcolii  www.tnsoc.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *