Sursa: digi24.ro

Letonia a fost văzută ieri mutând zeci de blindate și sute de soldați la granițele cu Belarus și cu Rusia.

Coloanele militare au fost văzute pe străzi, în partea de est a țării.

Soldații erau înarmați ca pentru război, iar localnicii au ieșit la ferestre ca să filmeze această mișcare de trupe. Manevrele au loc în contextul amenințărilor venite de la mercenarii Wagner care s-au mutat în Belarus.

Guntis Pujats, șeful Grănicerii de Stat din Letonia, a declarat miercuri presei letone că riscurile de securitate în imediata apropiere a graniței cu Belarus sunt mari de când Minsk a început să folosească migranții ca instrument de „război hibrid”, dar au crescut odată cu sosirea grupului Wagner. El a spus că polițiștii de frontieră au început să antreneze un grup special de lucru ca răspuns.

Președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, a declarat săptămâna aceasta că ar fi tentant ca grupul Wagner să-și folosească prezența lângă granița cu Lituania „pentru diverse provocări”.

„Deci cred că amenințarea este gravă”, a spus Nauseda în timpul unei vizite luni la un loc de la granița cu Belarus, unde șapte ofițeri lituanieni au fost uciși de parașutiști sovietici în urmă cu 32 de ani.

Sursa: digi24.ro, washingtonpost.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *