logo
RNTV Live

LEGI ASPRE PENTRU TRAFIC ȘI CONSUM DE DROGURI/VIDEO

Daniel

Pedepsele pentru traficul de droguri de risc și de mare risc, precum și pentru vânzarea de etnobotanice devin mai aspre, conform noului proiect de lege adoptat de Camera Deputaților. Despre ce modificari este vorba mai exact ne explica acum colegul meu, Cristi Georgescu. (FAKE)

Camera Deputaților a adoptat un proiect care mărește pedepsele pentru trafic și deținere de droguri. Proiectul modifică două legi: Legea nr.143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri și Legea nr.194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Legea sancţionează şi traficul de substanţe cu efect psihoactiv, aşa zisele etnobotanice. Cei ce vând produse pe care le promovează că ar avea efecte psihoactive riscă să stea în închisoare până la 5 ani. Pedepsele pentru traficanții de droguriurmează să crească, cei care vor fi prinși că dețin sau cultivă astfel de substanțe riscând până la 10 ani de închisoare sau chiar 15 ani, în cazul drogurilor de mare risc precum heroina, amfetamina sau cocaina.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor