logo
RNTV Live

Sinaia este în doliu! Legenda motorsportului românesc s-a stins. Povestea mai puţin ştiută a celui care a scris istorie în România/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Sinaia este în doliu! Legenda motorsportului românesc s-a stins. Este vorba despre Marin Dumitrescu. campion la motociclism viteză la 125 cmc, activând la clubul sportiv Steaua și Dinamo și campion la motocros.

S-a născut în 19 ianuarie 1919 şi a debutat în 1948 în cursele de viteză pe circuit, cu Jeep-uri modificate. A concurat și în raliuri, alături de Petre Vezeanu.

În 1948, Marin Dumitrescu a luat pentru prima oară startul în Marele Premiu al României, competiţia care a continuat tradiţia Marelui Premiu al Bucureştiului. După ce în anii anteriori asistase la cursele de coastă de la Sinaia, în 1950, Marin Dumitrescu a reuşit cea mai mare victorie din carieră chiar aici. Între anii 1945 și 1975 a fost multiplu Campion Național Absolut la Coastă și Circuit – “adunătorul tuturor titlurilor de campion absolut la coastă și circuit” Almanah Auto 1973 – cu un palmares de peste treizeci de titluri de Campion Național Absolut și la grupe. Ultimul titlu de campion l-a câștigat cu Dacia 1300, în anul 1976.

Și pentru că automobilul era pasiunea sa, în 1946 a construit două automobile performante de competiție, utilizând mecanica BMW 328 la Uzina Vulcan, iar în 1973 a construit prima mașină românească PERFORMANȚA de concurs (Dacia 1300).

La împlinirea vârstei de 92 de ani,Marin Dumitrescu a primit Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler și titlul de cetățean de onoare al orașului Sinaia.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/critici-dure-despre…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/angajari-prahova/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursa info primăria Sinaia

sursă video youtube

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor