logo
RNTV Live

Legea salarizării a fost promulgată. Avertismentul lui Iohannis

Legea salarizării a fost promulgată. Avertismentul lui Iohannis
Ciprian Radu

Legea salarizării unice a fost promulgată

Klaus Iohannis a promulgat Legea salarizării. Decretul de promulgare a fost semnat miercuri. Șeful statului atrage însă atenția majorității PSD/ALDE că este răspunzătoare de situația economică a României.

Potrivit legii, salariile din sistemul bugetar vor crește substanțial. Legea a fost criticată de specialiștii în economie.

“Legea salarizării în sectorul bugetar este un proiect asumat, la nivel guvernamental și parlamentar, de către Partidul Social Democrat. Este parte esențială a programului de guvernare al actualei coaliții politice. În acest sens, este responsabilitatea PSD-ALDE să asigure dezvoltarea echilibrată. De asemenea, trebuie să concilieze obiectivul de creștere a salariilor cu cel de păstrare a stabilității macroeconomice și bugetare a României.” – Comunicat al Administrației Prezidențiale.

Iohannis consideră că PSD-ALDE are obligația să se asigure că legea salarizării va produce rezultate conform promisiunilor făcute. Fără a genera dezechilibre în economie și implicații negative asupra bugetului public.

“Aplicarea legii trebuie corelată cu angajamentele României din Pactul de Stabilitate și Creștere. Trebuie păstrat deficitul bugetar sub pragul de 3% din PIB. Această lege ar trebui să rezolve problemele salariale fără să creeze altele.”  – Klaus Iohannis.

Legea salarizării, detalii ascunse

Legea salarizării unitare a fost adoptată de Parlament la 7 iunie, cu 188 de voturi „pentru”, 28 de voturi „împotrivă” și 47 de abțineri.

Potrivit Digi 24, la vot, au apărut unele detalii neștiute. De exemplu, salariile profesorilor și medicilor nu cresc de la 1 iulie, dar indemnizațiile parlamentarilor, da!

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor