logo
RNTV Live

Legea mirosurilor intră în vigoare de astăzi. Amenzi de până la 100.000 de lei. Alte sancţiuni

sursă DCnews
Mihai Constantinescu

Legea mirosurilor intră în vigoare de astăzi. Amenzi de până la 100.000 de lei. Alte sancţiuni

100.000 de lei. Aceasta este amenda maximă pentru cei care vor polua mediul înconjurător.  Legea mirosurilor a intrat în vigoare de astăzi. iarsancţiunile nu se opresc aici. Activitatea companiilor care vor polua poate fi închisă.

Pentru a preveni acest lucru, companiile sunt obligate să aibă sisteme proprii de monitorizare a disconfortului olfactiv și să întocmească un plan de măsuri ce vizează reducerea acestui disconfort.

Disconfortul olfactiv – efectul generat de o activitate care poate avea impact asupra stării de sănătate a populaţiei şi a mediului, care se percepe subiectiv pe diferite scale de mirosuri sau se cuantifică obiectiv conform standardelor naţionale, europene şi internaţionale în vigoare.

Autoritatea publică centrală pentru sănătate, prin structurile subordonate, impune, în cadrul procedurilor de reglementare pentru proiectele sau activităţile care pot crea disconfort olfactiv în zonele rezidenţiale, condiţiile de funcţionare pentru respectarea normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei”, potrivit textului ”Legii Mirosurilor”.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor