logo
RNTV Live

LEGEA MIROSURILOR, în atenția guvernanților. Deputat prahovean:“impact asupra sănătății cetățenilor”

sursă foto A1.ro
Mihai Constantinescu

LEGEA MIROSURILOR, în atenția guvernanților. Deputat prahovean:“impact asupra sănătății cetățenilor”

Legea Mirosurilor revine în atenția guvernanților după cea rămas blocată la Camera Deputaților. Iată ce spune deputatul Grațiela Gavrilescu despre această lege:

 “Comisia pentru mediu și echilibru ecologic a Camerei Deputaților va analiza, spre avizare, Proiectul legii de modificare a Ordonanţei Guvernului nr.195/2005 privind protecţia mediului.
Este vorba despre proiectul pe care, ca ministru al mediului, în 2017, l-am lansat și l-am susținut, alături de colegii mei Allen Coliban, Ion Cupă și alți 60 de parlamentari, din aproape tot spectrul politic, cunoscut sub denumirea LEGEA MIROSURILOR.
Am lucrat mult, la minister și în teritoriu, pentru ca prevederile acesteia să rezolve ambiguitatea sintagmei “disconfort olfactiv”, acoperitoare- în unele situații- a unor probleme reale de depreciere a calității aerului, cu impact asupra sănătății cetățenilor, greu de dovedit și de sancționat, neexistând temei legal.
Vreau să le mulțumesc, și pe această cale, specialiștilor din Ministerul Mediului, celor de la UPG Ploiești, ong-urilor și cetățenilor care au răspuns solicitării noastre de a semnala situații de poluare, de a veni cu soluții, de a aduce îmbunătățiri textului pus în dezbatere pe pagina web a Ministerului.
Și, nu în ultimul rând, le mulțumesc, pentru implicare, colegilor parlamentari care au semnat pentru promovarea proiectului de lege și, anticipat, celor din Comisia de mediu, care, mâine, îl vor aviza favorabil, precum și celor care îi vor da votul final, în plen!
Este o lege pentru sănătatea și confortul cetățenilor!
Merită susținerea tuturor!
”, a spus deputatul Grațiela Gavrilescu.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor