LEGEA ANTIȚIGĂNISMULUI, promulgată de Iohannis. Ce riști dacă jignești o persoană de etnie romă

angajare

Pedepse cu închisoarea pentru acțiuni de ură împotriva romilor.

Actul normativ a fost adoptat pe 15 decembrie de Camera Deputaților, cu 244 voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi 20 abţineri.

„Antițigănismul” se traduce prin percepţia referitoare la romi exprimată ca ură împotriva acestora,manifestările verbale sau fizice motivate de ură împotriva romilor, îndreptate împotriva romilor ori a proprietăţilor acestora, împotriva instituţiilor/ONG-urilor, liderilor comunităţilor rome sau lăcaşurilor lor de cult, tradiţiilor şi limbii romani.

Potrivit actului normativ, simbolurile antiţigăniste sunt drapelele, emblemele, insignele, uniformele, sloganurile, formulele de salut, precum şi orice alte asemenea însemne care transmit idei, concepţii sau doctrine care promovează antiţigănismul. Materiale antiţigăniste sunt imaginile, mesajele text, conţinutul audio-video, precum şi orice alte asemenea reprezentări care transmit idei, concepţii sau doctrine care promovează antiţigănismul, stipulează proiectul scrie g4media.ro.

Actul normativ prevede pedepse cu închisoarea cuprinse între 3 luni şi 3 ani pentru cei care promovează, în public, idei, concepţii sau doctrine antiţigăniste, confecţionează vând sau răspândesc astfel de simboluri şi între 1 şi 5 ani pentru cei care distribuie sau pun la dispoziţia publicului materiale din aceeaşi categorie. De asemenea, iniţierea sau constituirea unei organizaţii cu caracter antiţigănist, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, la un astfel de grup se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani.

hidro

2 COMENTARII

  1. O evidenta institutionalizata a persoanelor de etnie roma nu exista, cine si cum stabileste etnia unei persoane, cine defineste tiganul din punct de vedere legal nu moral, Legea discriminarii a fost abrogata ? Iata intrebari la care ar trebui sa raspunda ,,legiuitorul,, inainte dea semna o ineptie.
    O lege a antiromanismului cand v-a apare ? Si romanii sunt discriminatii in propria lor tara, atat de tigani cat si de unguri ! Mare grija are noul Parlamment pentru tiganie dar nu se uita la tigania din coalitia lor !
    De maine ma declar tigan si ies in strada sa injur Guvernul si sa protestez ilegal fara masca, sa vedem cine ma amendeaza dupa noua lege….!
    Te trais but!
    San dilo-silor…!

  2. Ok.dar pe românii normali , corecți – cinstiți cine-i protejază şi apără împotriva violențelor hoardelor de țigani grobieni, violenți , hoți -tâlhari din semiție ? Miliția , procurorii , politicienii ş.a.m.d.sânt pe mână cu infractorii-interlopii , care nu de puține ori aparțin acestei etnii cu vădite înclinații criminogene.N-are nici o legătură ceea ce susțin eu cu rasismul , xenofobia etc.Cunosc mulți țigani cumsecade , cu care am interacționat îndeaproape ( deci sub nici o formă nu pot fi acuzat de aşa ceva ) , dar din păcate aceştia sânt excepția… Recunosc faptul că urăsc țiganii infecți la caracter şi mizerabili ( împuțiți / nespălați de felul lor , cărora le place să fie şisă de poarte astfel ) la fel cum urăsc românii şi orice altă etnie sau nație de acest fel ! Tot asemenea aş da dreptate altora să mă urască la rândul lor , dacă eu aş fi şi m-aş comporta astfel…deci este regula reciprocității ceea ce spun eu , fără ,, descremenare ” ! Legea antiromânismului autentic când o promulgați ? De discriminarea pozitivă a acestora ( țiganilor ) ați auzit ? Tot ei comit mizeriile-infracțiunile , şi tot ei se autovictimizează invocând aceste aberații ale aşa zişilor politicieni (se aseamănă leit între ei ,, în cuget şi simțiri ” / apucături ) ! Nu sântem egali în fața legii , a fi egal în fața legii înseamnă exact să nu creezi asemenea privilegii unor categorii de persoane ! Tot aşa şi chinezii din românia pot cere adoptarea legii ,, antichinezismului ” , machedonii pot cere adoptarea pe cea a ,, antimachedonismului ” ş.a.m.d.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here