Președintele Klaus Iohannis a promulgat marți legea pentru modificarea art. 138 lit. d) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății. Conform noilor prevederi, furnizorii de servicii medicale de specialitate au dreptul de a înregistra, stoca, prelucra și transmite datele colectate din propria activitate.

Intervenția legislativă încurajează furnizorii de servicii medicale de specialitate să utilizeze datele rezultate din activitatea lor, permițând atât înregistrarea în formă tipărită, cât și în formă electronică a acestor informații. De asemenea, furnizorii sunt obligați să păstreze, să securizeze și să asigure sub formă de document electronic documentația primară, conform normelor în vigoare.

Expunerea de motive a proiectului de lege subliniază că sectorul serviciilor de sănătate din România a avut progrese modeste în ceea ce privește informatizarea și digitalizarea. În contextul eforturilor guvernamentale pentru accelerarea digitalizării serviciilor publice, se consideră că un cadru coerent de politici publice în domeniul sănătății este esențial pentru utilizarea eficientă și sigură a informațiilor provenite din sistemul medical național.

Proiectul a fost adoptat de Senat pe 20 septembrie și a primit votul decisiv al Camerei Deputaților pe 31 octombrie.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *