logo
RNTV Live

”Leagăn prins de stele”, primul cămin pentru copii din orfelinat

Dumitrescu Vlad

Primii șase copii orfani au ajuns la căsuțele de tip familial de la Mănăstirea Turnu. Părăsiți de părinți de la vârste foarte fragede, cei mici au trait până în prezent numai în orfelinate. De acum pot simți căldura unui cămin.

Centrele de plasament sunt în proces de desființare. Astfel, proiectul derulat de Mănăstirea Turnu, ”Leagăn prins de stele”, este binevenit.

Vorbim despre construcția a trei case de tip familial, cu ajutorul sponsorilor, pentru copiii orfani. Primii au ajuns deja. Sunt șase copii, câte trei frați, care cu greu au plecat din centrul în care locuiau până acum.

Asta deși sistemul i-ar fi despărțit și ar fi ajuns cel mai probabil la asistenți maternali diferiți.

Copiii au vârste cuprinse între 10 și 15 ani. Ei au fost deja înscriși la școli din Târgșorul Vechi și Ploiești. Reprezentanții mănăstirii le vor asigura atât transportul, cât și hrana.

În căsuță, copiii au în permanență un supraveghetor adult. Unul dintrei ei are o experiență de aproape 5 decenii în învățământ.

Căsuța sau noul cămin al celor șase copii are trei dormitoare, fiecare cu baie proprie, bucătărie complet utilată și o camera pentru supravehetor. Copiii au fost cei care au inaugurat casa.

În perioada următoare, vor fi aduși copii și în celelalte case. Aici vor putea sta până la vârsta de 18 ani. Starețul mănăstirii se gândeste să îi cazeze când vor deveni majori în fostele chilii, astfel încât frații să rămână împreună. Pentru înteținerea copiilor orice ajutor este bine venit.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor