Laura Codruța Kovesi: DNA se va închide!

Laura Codruța Kovesi: DNA se va închide!
angajare

Laura Codruța Kovesi: DNA se va închide!

Șefa DNA, Laura Codrușa Kovesi, a criticat intenția parlamentarilor de a mutila Codurile penale. Kovesi spune că modificările lasă DNA fără instrumente indispensabile anchetelor. 

 

„S-ar putea să nu mai ajungem niciodată la trimiterea în judecată. Dacă vom fi obligați ca persoanele anchetate să fie anunțate înainte de orice fel de investigații. Ce conturi mai poți să verifici, ce investigații mai poți să faci? Ce probe mai poți să administrezi? Când acea persoană știe că tu vrei să o investighezi pentru o anumită faptă?”, a spus Kovesi la Digi 24.

„Dacă un astfel de text intră în vigoare, putem spune că DNA-ul se închide”, a adăugat ea.

Direcția Națională Anticorupție a avertizat că modificările pe care majoritatea PSD-ALDE-UDMR intenționează să le aducă Codului penal și Codului de procedură penală „vor avea un efect devastator asupra anchetelor penale, deoarece elimină instrumentele legale indispensabile prin care organele de anchetă pot investiga infracțiunile”.

Directiva este folosită doar ca un pretext pentru a elimina capacitatea organelor de urmărire penală de a descoperi și de a dovedi infracțiuni, iar scopul acestor modificări nu are nicio legătură cu prezumția de nevinovăție”, a arătat DNA, într-un comunicat de presă.

Laura Codruța Kovesi a oferit un exemplu elocvent:

„Dacă noi, la DNA, primim o sesizare că un primar sau un director de instituție publică a cerut mită pentru a atribui un contract, imediat va trebui să anunțăm acea persoană. :tiți, noi am primit o sesizare la DNA ca dvs veți primi mită. Din acest moment, aveți dreptul să participați la toate actele, să vedeți toate actele pe care noi le facem ca să vă prindem când primiți mită”, a explicat șefa DNA.

 

CITEȘTE articolul complet AICI

hidro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here