logo
RNTV Live

Larisa, fata de aur a gimnasticii românești!

larisa-iordache
Cristian Anghelescu

Larisa, fata de aur a gimnasticii românești!

Larisa Iordache (21 ani) a adus României a doua medalie de aur la Campionatele Mondiale Universitare de la Taipei! S-a întâmplat astăzi în finala pe aparate de la sol! Asta după ce, ieri, urcase pe prima treaptă a podiumului în concursul de individual compus!

Gimnasta a fost notată de arbitri cu 13,800 după evoluţia din finala de la sol. Chiar dacă nota a fost mai mică decât cea primită de Larisa în competiţia celor mai complete gimnaste, de marţi (14.050), Iordache a reuşit să se impună la diferenţă minimă în faţa japonezei Asuka Teramoto (13,766) şi a rusoaicei Liliia Akhaimova (13,533 – cu cel mai greu exerciţiu din finală – două zecimi în plus la dificultate faţă de sportivele care au devansat-o pe podium).

Palmaresul excepțional al Larisei

Larisa Iordache a reuşit să câştige trei medalii la capătul celor patru finale de la Taipei. Mai precis două de aur şi una de bronz!

Astăzi, românca a avut trei finale pe aparate. Şi-a început evoluţia în ultimul act de la paralele, însă nu a repetat evoluţia bună din calificări. De la 14,150 Larisa a scăzut la 13,800 şi a ratat podiumul, clasându-se în final pe poziţia a cincea.

În programul Larisei a urmat finala de la bârnă. A primit o notă mai mare decât în calificări (13,666 faţă de 13,450), însă poziţia în clasamentul finalei a fost acelaşi, trei! Implicit medalie de bronz, fapt care a încălzit-o pentru exerciţiul de aur de la sol!

România a câştigat medalii la Taipei doar prin gimnastică: Andrei Muntean a câştigat bronzul la sărituri!

Dificultatea l-a tras în jos pe Andrei Muntean în finala de la sărituri: cu două evoluţii foarte bune, răsplătite de judecători cu 9,200 ca notă pentru execuţie, românul a avut cele mai curate sărituri, dintre cei trei medaliaţi de la Taipei. Sportivul din Republica Dominicană, Nin Reyes, a prezentat însă singura săritură de 6.000 dificultate din concurs şi a fost răsplătit pentrru această abordare. Cu 9,033 la execuţie, la ambele sărituri prezentate, Nin Reyes a câştigat aurul, cu o medie de 14,783.

Argintul i-a revenit campionului european din 2016 de la acest aparat – ucrainianul Oleg Verniaiev (14,733). Andrei Muntean a câştigat bronzul, în faţa finlandezului Heikki Saarenketo, care a avut cele mai mari note la execuţie (9,266 şi 9,200), dar a fost tras în jos de faptul că a prezentat o săritură de 4,8.

România se află în prezent pe poziţia a 15-a în clasamentul pe medalii, cu patru medalii, toate aduse de gimnastică: 2 x AUR prin Larisa Iordache – la sol şi individual compus, 2 x BRONZ prin Larisa Iordache – la bârnă şi Andrei Muntean la sărituri.

sursa: prosport

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor