logo
RNTV Live

Lansarea mega-rachetei SLS ar putea fi reprogramată

racheta_64928500
Marin Ana

Lansarea mega-rachetei SLS ar putea fi reprogramată de NASA din cauza unei furtuni.

După două tentative eşuate în urmă cu câteva săptămâni din cauza unor probleme tehnice, noua tentativă de marţi privind lansarea rachetei SLS (Space Launch System) în cadrul misiunii Artemis 1 este de acum ameninţată de o furtună pe cale să se formeze în Marea Caraibilor.

„Depresiunea tropicală Nr. 9” nu are încă un nume oficial şi se află pentru moment la sud de Republica Dominicană. Însă ea ar urma să se transforme în zilele următoare în uragan şi să urce prin Golful Mexic până în Florida, unde se află Centrul Spaţial Kennedy, de la care va fi lansată această rachetă.

„Planul A este să rămânem concentraţi şi să realizăm lansarea pe 27 septembrie”, a declarat vineri Mike Bolger, un oficial de la Centrul Spaţial Kennedy.

„Dar dacă trebuie să trecem la Planul B, avem nevoie de câteva zile pentru a pivota configuraţia noastră actuală (…) şi să ducem racheta sub protecţia hangarului său de asamblare”, a adăugat el.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici:Lansarea mega-rachetei SLS, pe care NASA o va trimite spre Lună, amenințată de o furtună (g4media.ro)

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor