logo
RNTV Live

Lansare SpaceX: Nava spațială secretă a SUA a fost lansată cu racheta Falcon Heavy, care o poate transporta mai departe decât oricând înainte

this-day-in-history-07-29-1958-nasa-created
Constantin Corina

Falcon Heavy, formată din trei nuclee de rachete unite, este capabilă să transporte încărcături la o distanță de peste 22.000 de mile deasupra Pământului, alimentând speculațiile că nava spațială a SUA ar putea călători chiar până la Lună sau Marte

Misiunea va testa modul în care plantele pot crește în spațiu.

X-37B este proiectată pentru a efectua experimente în spațiu, iar de această dată va include teste ale “noilor regimuri orbitale, experimentând cu tehnologii viitoare de conștientizare a domeniului spațial”.

Una dintre sarcinile sale detaliate este un studiu NASA pentru a vedea cum sunt afectate semințele de plante de expunerea prelungită la radiațiile spațiale severe, având în vedere posibilele misiuni umane pe termen lung către Lună și Marte.

Odată ce misiunea sa este completă, se așteaptă ca X-37B să se întoarcă pe Pământ și să aterizeze pe o pistă – asemănător cu un avion.

Cu toate acestea, nu se așteaptă să se întoarcă până în 2026, cu ultima sa misiune care a durat mai mult de doi ani. Pe parcursul celor șase misiuni desfășurate până acum, a petrecut peste o decadă în orbită.

Lansarea – amânată de mai multe ori din cauza problemelor tehnice și vremii nefavorabile – vine la două săptămâni după ce și nava spațială chineză la fel de secretă Shenlong a fost trimisă în orbită.

Cunoscută și sub numele de Divine Dragon, a fost a treia misiune a acestei nave spațiale reutilizabile din 2020.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor