logo
RNTV Live

LANSARE DE CARTE DEDICATĂ BASMULUI

Barbuceanu Nicoleta

O carte dedicată basmului fantastic a fost lansată oficial joi de o profesoară a Colegiului Național Alexandru Ioan Cuza din Ploiești. Evenimentul a avut loc în cadrul Zilelor Bibliotecii Nicolae Iorga.

”Avataruri contemporane ale basmului fantastic” se numește volumul lansat astăzi de Oana Chelaru, profesoară de limba româna la Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza” din Ploiești. Vorbim despre o lucrare dedicată basmului care reflectă preocupările acesteia din timpul facultății și din perioada în care a lucrat la Institutul de Etnografie și Folclor de la București.

Lansarea cărții face parte din seria acțiunilor organizate cu prilejul împlinirii a 102 de la înființarea Bibliotecii Județene Nicolae Iorga din Ploiești. Dacă la deschidere, insituția avea numai 1250 cărți, astăzi a ajuns să numere peste 540.000 de volume. Cartea lansată joi nu este singura scrisă de profesoara Oana Chelaru. Aceasta mai realizat și două auxiliare de gramatică pentru elevii de gimnaziu. 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor