logo
RNTV Live

Laboratorul lui DEXTER se mută la Ploieşti pentru o zi

Noaptea Cercetatorilor Europeni
rnews

Noaptea Cercetătorilor Europeni la Ploieşti

Se anunţă o zi plină cu surprize pentru toţi copiii pasionaţii de experimente. Muzeul Judeţean de Şiinţe ale Naturii Prahova organizează vineri, la Ploieşti, Noaptea Cercetătorilor Europeni.

Biologie, Fizică, Chimie, Georgrafie si Istorie pe înţelesul tuturor

Timp de 4 ore, vizitatorii vor avea ocazia să participe la 5 ateliere de lucru. În tot acest timp participanţii vor realiza experimente alături de muzeografi şi cercetători din cadrul uneia dintre cele mai importante instituţii de cultură din Prahova. Experimente inedite, prezentări interactive, activități educative pentru copii, concursuri și multe alte activități care vor îmbina știința cu învățarea distractivă.

 

În România, evenimentul se desfşoară simultan în Alba Iulia, Arad, Bârlad, Bacău, Brașov, București, Constanța, Cugir, Deva, Hunedoara, Galați, Oradea, Ploiești, Sibiu, Suceava, Tulcea și Zalău.

Agenda evenimentului din Ploieşti

Noaptea Cercetătorilor Europeni, un eveniment de succes

Noaptea Cercetătorilor Europeni face parte din seria de evenimente finanțate de către Comisia Europeană prin Programul Cadru de Cercetare și Inovare H2020.

Prima ediție a avut loc în 2005, iar de atunci și până în prezent evenimentul a atras peste 1,1 milioane de vizitatori.

Noaptea Cercetătorilor oferă oamenilor de știință posibilitatea de a se conecta cu publicul, iar publicului oportunitatea de a descoperi lumea științei și oamenii din spatele experimentelor inedite.

Pe termen lung evenimentul atrage noile generații către munca de cercetare și activare profesională în acest domeniu, în interiorul Uniunii Europene și crește respectul publicului larg față de munca nevăzută a cercetătorilor.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor