logo
RNTV Live

La volanul unei mașini cu numere false

infracţiuni la regimul rutier
Mihai Constantinescu

La volanul unei mașini cu numere false

Ieri, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bănești în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu în comuna Bănești au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, care circula din direcția DN1E60 către Brașov.

Întrucât autoturismul în cauză, nu a oprit la efectuarea semnalului regulamentar al polițiștilor, au pornit în urmărirea acestuia, fiind oprit ulterior cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei pe DJ100D, în satul Bănești.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 30 de ani din comuna Bănești.

Având în vedere că numărul de înregistrare menționat în certificatul de înmatriculare înmânat de conducătorul auto, nu corespundea cu numărul autoturismului oprit, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să înmâneze certificatul de înmatriculare corespunzător autoturismului condus, iar acesta a pus la dispoziție certificatul de înmatriculare al altui autoturism.

De asemenea, s-a constatat faptul că inspecția tehnică periodică a autoturismului condus este expirată din luna martie 2022.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare.

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor