logo
RNTV Live

La Târgul Internaţional de Artă este prezentă şi România! Află ce galerii fac parte din târg

codruta-cernea-waiting-for-their-turn-2022-120×170-cm
Constantin Corina

ARCO Madrid, unul dintre cele mai importante evenimente de artă contemporană la nivel mondial, se va desfășura în capitala Spaniei, în pavilioanele 7 și 9 ale complexului expozițional IFEMA. Acesta este printre primele trei târguri de artă din lume ca număr de vizitatori.

La ediția din acest an a Târgului Internațional de Artă Contemporană ARCO Madrid, participă 205 galerii din 36 de țări, oferind o gamă diversă de lucrări în discipline artistice precum pictură, sculptură, instalații, fotografie, video, noi media, desen și gravură. Din total, 171 de galerii sunt incluse în Programul General, în timp ce 46 sunt selectate în programe curatoriate.

Un impresionant 65% din numărul total al galeriilor participante provin din afara Spaniei. Târgul de artă se va desfășura în pavilioanele 7 și 9 ale complexului IFEMA MADRID, rezervând primele trei zile exclusiv profesioniștilor, iar vineri, 8 martie 2024, începând cu ora 15:00, va fi deschis publicului larg.

La ARCO Madrid, Galeria IVAN va organiza un spectacol solo cu lucrările artistului Ion Grigorescu, în timp ce Galeria ZINA va expune lucrările artistelor Codruța Cernea, Lorena Cocioni și Thea Lazăr.

Galeria IVAN este o galerie de artă contemporană care a fost inaugurată în București în 2007, fiind una dintre primele inițiative private de acest fel pe piața galeriilor comerciale din România.

Galeria este cunoscută pentru prezentarea unor artiști locali și internaționali, atât cei consacrați, precum Geta Brătescu, Paul Neagu, Lia Perjovschi sau Ion Grigorescu, cât și artiști tineri sau emergenți, cum ar fi duo-ul Anca Benera & Arnold Estefan, Andreea Ciobîcă, Cristina David, Ștefan Sava și Iulia Toma.

În plus, Galeria IVAN colaborează cu artiști de origine română care trăiesc și activează în afara țării, cum ar fi Bartha Sandor și Mădălina Zaharia.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 8 martie 2024, la ora 19:00. La eveniment vor fi prezente curatoarea expoziției, Marinela Măntescu-Isac, artista Anka Moldovan și Irina Stoenescu, vice-președinte al WIN Alliance / Președinta WIN Gallery.

„Atinşi de mare este o expoziţie cu lucrări de pictură aparţinând unor cunoscuţi artişti români contemporani ce explorează conotaţiile literale şi metaforice ale relaţiei dintre apă, pământ şi om. Imaginația este un perpetuum mobile al umanității, un exercițiu constant de a vedea și de a prevedea. Ca o sămânță primordială a tuturor lucrurilor bune și rele, înflorește diferit în funcție de caracter și cultură și, distilată în artă, modelează lumi – interioare și exterioare. La WIN Gallery, suntem curatori ai întâlnirilor între imaginații, mereu în căutarea unei licăriri de splendoare. Expoziția Atinși de mare explorează conotațiile literale și metaforice ale relației dintre apă, pământ și om. Pe un continuum de la serenitate și contemplație la intensitatea cromatică și vigoarea vieții de coastă, trecem prin călătorii fantastice către încă- necunoscuturi, lăsând abstracțiuni puternice întipărite în suflet”, spun reprezentanţii WIN Gallery.

Foto: news.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor