logo
RNTV Live

La SGU Ploiești e unul mai tare ca la Anonymus. Și are așa o coadă frumoasă…

La SGU Ploiești e unul mai tare ca la Anonymus. Și are așa o coadă frumoasă...
rnews

La SGU Ploiești e unul mai tare ca la Anonymus. Și are așa o coadă frumoasă…

Servicul de Gospodărire Urbană Ploiești, în principiu, ar trebui să se ocupe de floricelele și copăceii din municipiu. Doar în principiu, că în practică ce se întâmplă acolo e mai tare ca la Silicon Valley. Mai tare ca băieții de la Anonymus, la SGU e un domn căruia îi place să se împăuneze cu vastele cunoștințe de spart mailuri, whatsapp-uri și probabil instalări de Linux în regim de urgență.

Ideea e că omul se pricepe. Înainte să ajungă la gospodărirea urbană, mister… Dropie, hai să-l numim așa, a lucrat la Vodafone. De unde a fost trimis în șomaj total. Cu recomandarea să treacă la Orange pentru că-i spărsese mailul directorului. Deh, îl rodea pe Road Runnerul nostru curiozitatea. Din păcate s-a aflat și a fost trimis să numere castanii pe bulevard.

Din fericire, fostului primar Bădescu i-a plăcut coada lui impozantă de pasăre rară așa că i-a dat sarcină să-i păzească, asta în campanie, cu prețul penelor, geanta de viitor primar.

Ajungând în fotoliul de edil, Bădescu nu l-a uitat, așa că l-a rugat pe directorul de atunci al SGU să-l ia sub aripa lui (ca de la pasăre la pasăre) și să-i dea un cuibușor călduț și plin de satisfacții.

Viața fiind plină de neprevăzut, acest struțișor a ajuns în subordinea directorului Negulescu.

Căruia s-a apucat să-i monitorizeze mailurile. Că deja învățase de la Vodafone cum se face. Și ca să-i dea o lovitură din răsucire de cioc, i-a făcut și o anonimă la ANI. Să se vadă cine-i cocoșul în ogradă. Azi așa, mâine așa, se ducea și se împăuna la directorul Donald cu ce știe despre Negulescu.

Numai că roata e rotundă, iar zborul la joasă înălțime e profitabil. Timpul a trecut. Iar omul nostru a îngropat fierăstrăul războiului (că secure n-avea) și s-a făcut prieten cu Negulescu ajuns director plin. Interimar, dar director.

Schimbând taberele a început să transmită cui voia să asculte informații despre fostul director. Ba mai mult decât atât i-a monitorizat și whatsapp-ul că să aibă material de dat la presă.

Și văzând el că, cu tot penajul său deosebit de pasăre regală, nu prea pune presa botul, și-a tras un site, că e la modă. Și o adresă de mail de genul lucrătorsgu@ sau angajatsgu@ de unde trimite tot felul de ”investigații” pline de abnegație și respect către presa locală.

Siteul și-l ține așa de ochii fraierilor. Și tot trimite de mai are puțin și-o să-i facă ăștia în curte la SGU un monument din bronz și tuia. Monumentul lui Pavo muticus (denumirea ștințifică), cel mai hacker dintre hackeri, brav angajat SGU.

Un sfat: nu-l lăsați pe lângă Guvern, Președinție sau NASA că le dispar la ăia mailurile de rămân numai cu spamurile cu oferte la elastice și șosete flaușate.

Și știți cum se zice: fiecare pasăre pe limba ei piere, chiar dacă e din familia fazanilor.

P.S.: Această pasare rară, așa-zisul păun, nu știe că pentru aceste fapte se poate ajunge într-o cușcă, la un adăpost de câini?

Precizare: Acest text este un pamflet și orice asemănare cu realitatea este doar o întâmplare pe care n-o putem explica.

*Foto cu caracter ilustrativ

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor