logo
RNTV Live

La Sf. Gheorghe se insistă pentru un steag propriu!

steag-sfantu-gheorghe-doi-640×400
Ștefan Petre

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, s-a declarat surprins de decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a anulat miercuri hotărârea de Guvern prin care era aprobat steagul municipiului, anunță G4Media.

În contextul în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a anulat, miercuri, hotărârea Guvernului care permite municipiului Sfântu Gheoghe utilizarea steagului propriu, edilul se declară împotriva acestei decizii.

„Am respectat întocmai legea! Noi considerăm că steagul Municipiului nu este unul monoetnic, iar cei care au contestat steagul, au contestat de fapt stema oraşului, care a fost aprobată de Guvern încă din 2007 având inclusiv avizul Comisiei Naţionale de Heraldică. Vom relua procedura de aprobare pentru că Hotărârea Consiliului Local Sfântu Gheorghe nu a fost anulată, ci doar Hotărârea de Guvern”Antal Árpád

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a hotărât modelul steagului aproape cu unanimitate de voturi. Inclusiv reprezentanți ai comunității românești din oraș au fost de acord cu propunerea. Instanţa de fond, cu depăşirea atribuţiilor sale, a avut dubii cu privire la caracterul reprezentativ al steagului, ignorând faptul că singurul organ reprezentativ asupra problemelor de interes local este Consiliul Local Municipal.

Decizia ÎCCJ este cu atât mai surprinzătoare cu cât în luna decembrie, într-o cauză similară privind steagul judeţului Covasna, instanţa a dat dreptate Consiliului Judeţean şi a respins contestaţia, steagul rămânând oficial, scrie G4Media.

„Considerăm că un steag al unei localităţi nu poate avea caracter etnic, nu poate fi reprezentativ pentru una sau alta dintre etnii, ci trebuie să fie reprezentativ pentru întreaga localitate, iar în acest context credem că nu există un simbol mai potrivit decât efigia Sfântului Gheorghe, sfânt care a dat numele localităţii şi este protectorul municipiului”, mai afirmă primarul Antal Árpád.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.


romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor