logo
RNTV Live

La nașterea copiilor, părinții vor avea opțiunea de a primii o carte de indentitate pentru a le facilita circulația în UE

program redus la buletinesursă foto https://legestart.ro
Pantazi Bianca

Prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), vor fi plătite cel puțin cinci milioane de cărți de identitate electronice. În ședința de marți, Guvernul a adoptat o Ordonanță care creează cadrul normativ în acest sens, scrie News.ro.

Pentru a le facilita circulația în Uniunea Europeană, actul nromativ prevede posibilitatea ca încă de la naștere, părinții să primească o carte de identitate electronică pentru copii lorv.Viitoarele cărți electronice nu vor mai avea imprimat domiciliul deținătorului, iar cele de identitate vor avea dimensiunea unui card bancar.

Șeful direcției Generale pentru Evidența Persoanelor din cadrul Ministerului Afacerilot Interne, chestorul de poliție Cătălin Giulescu a anunțat că ”Guvernul a adoptat astăzi Ordonanța pentru modificarea și completarea unor dispoziții referitoare la evidența persoanelor și cartea electronică de identitate. Principalele modificări vizează, pe de o parte, crearea cadrului normativ pentru plata de către stat, suportarea de către stat, din fonduri alocate prin PNRR, a costului cărții electronice de identitate pentru minim cinci milioane de cărți electronice emise. Primele cinci milioane vor fi cu siguranță suportate prin PNRR”.

Taxa pentru emiterea cărții de identitate electronice este, în prezent, de 67 de lei. Alocarea prin PNRR, în ritmul actual de emitere, ar putea să ajungă pentru eliberarea de cărți de identitate pentru următorii trei ani, iar noi soluții pot fi prevăzute pe viitor pentru finanțarea cărților de identitate.

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (20+) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici Părinții vor avea opțiunea să primească o carte de identitate la nașterea copiilor pentru a le facilita circulația în UE/ Cel puțin 5 milioane de documente vor fi plătite cu bani europeni din PNRR (g4media.ro)

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor