logo
RNTV Live

La munte încă e iarnă: în Bucegi ninge și e risc de avalanșă

20200216_144504
Ștefan Petre

În regiunile montane este în continuare plin de zăpadă, iar Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare, în cadrul unui buletin nivometeorologic.

Valabil până astăzi (joi), la ora 21:00, textul respectiv avertizează:

„La peste 1800 m, stratul relativ instabil și cu rezistenţă scăzută de la suprafață, care măsura 20-25 cm, a mai crescut cu 5-10 cm după ultimele ninsori. În profunzime, stratul este relativ stabilizat, iar spre bază se întâlnesc cristale de tip cupă.

Pe pantele suficient de înclinate, stratul instabil din partea superioară poate aluneca peste stratul vechi și compactat, ducând la declanșarea unor avalanșe de dimensiuni medii și izolat mari, riscul declanșării fiind amplificat la supraîncărcări oricât de slabe. Unele avalanșe pot angrena și straturi mai vechi, putând coborî și la altitudini sub 1800 m.”

Totuși, zăpada este prezentă în principal doar la altitudini mai mari de 1800 de metri și, izolat, între 1600 și 1800 m, mai exact pe văi umbrite.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor