logo
RNTV Live

La Colegiul Național Militar din Breaza mai mulţi elevi au coronavirus

Liceul militar
Mihai Constantinescu

Măsuri urgente

Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir“ Breaza are probleme grave. Cinci elevi, din clase diferite, au fost depistaţi ca fiind infectați cu noul coronavirus. La fel s-a întâmplat şi la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din satul Potigrafu, comuna Gorgota. Aici un cadru didactic este şi el pozitiv. Acesta a intrat în contact cu mai mulți dascăli de la toate cele șase structuri școlare din comună.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova, sedință extraordinară

Ca urmare a a cestie situaţii, astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova s-a întrunit în ședință extraordinară, organizată în sistem  audioconferință, în care a decis următoarele:

Pentru Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza și unitățile didactice din Gorgota:  Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”, sat Potrigrafu; Școala Gimnazială, sat Poienarii Apostoli; Grădinița cu program normal Gorgota; Grădinița cu program normal, sat Crivina; Grădinița cu program normal, sat Poienarii Apostoli; Grădinița cu program normal, sat Potigrafu, se dispune suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea „față în față” (scenariul 1) și aprobarea susținerii activităților/lecțiilor online (scenariul 3), la propunerile consiliilor de administrație ale respectivelor unități de învățământ, avizate de Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova, pe o perioadă de 14 zile, începând din data de 14.09.2020.

Măsuri la Colegiul Național Militar

În perioada de suspendare a cursurilor, conducerile fiecărei instituţii de învăţământ menționate mai sus vor dispune realizarea următoarelor activităţi obligatorii: 

   a) curăţenia şi aerisirea claselor/sălilor; 

   b) dezinfecţia curentă şi terminală a spaţiilor  instituţiei de învăţământ, respectiv clase, săli, holuri, toalete; 

   c) pe perioada celor 14 zile de suspendare toţi contacţii direcţi din cadrul instituţiei de învăţământ ai cazurilor confirmate vor fi izolaţi/carantinaţi la domiciliu. 

Conform Ordinului nr. 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

Hotărârea CJSU, nr 47/04.09.2020, poate fi consultată și pe site-ul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova.

Referitor la situația elevilor de la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza, aceștia sunt de la clase diferite (patru de la a IX-a, unul de la a XII-a) și au fost confirmați cu noul coronavirus pe data de 13 septembrie. Au fost evaluați medical la Spitalul Municipal Câmpina, urmând să fie izolați de restul colegilor în internatul instituției de învățământ. Colegiul Militar de la Breaza dispune de infirmerie proprie și medic.

Alți trei elevi din efectivul de 472 sunt acasă în autoizolare. Cei trei sunt de la clasele a IX-a și a X-a. Toți elevii au fost testați, rezultatele fiind, momentan, în așteptare.

În prezent, în Prahova, dintre cele 647 de structuri didactice, 16 își desfășoară activitățile în scenariul 3. Este vorba despre unitățile școlare din Starchiojd, Talea, Gorgota, trei școli postliceale cu profil sanitar din Ploiești și Colegiul Militar de la Breaza. 

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/un-barbat-a-murit-azi-noapte-pe-o-sosea-din-prahova-vezi-cine-este-vinovatul/?fbclid=IwAR3bpUYIxhYlJJvwp1v_gGmuWQADk-g3u_iIVZzyr7jyh4xXemHfeIuCGi0

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi republikanews.ro

comunicat de presă

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor