logo
RNTV Live

La Centrul de plasament din Prahova au fost raportate noi cazuri de persoane pozitive. Situaţia în judeţ

Autorităţile au raportat sursă foto Europa FM
Mihai Constantinescu

Noi persoane pozitive la Centrul de plasament

Numărul persoanelor pozitive de la Centrul de plasment unde a fost depistat un focar de coronavirus este în creştere. Ieri au mai venit cinci rezultate pozitive (patru în rândul personalului și unul al unui minor beneficiar). Copilul a fost evaluat la Spitalul Municipal Câmpina. În total, numărul infectărilor de aici este de 28 (23 de minori și cinci adulți, angajați ai centrului). Șapte dintre copii au rămas izolați în spital, iar ceilalți 16 sunt în izolare la centru de plasament, fiind monitorizați zilnic de către un medic pediatru.

Situaţia în judeţ

Potrivit Prefecturii Prahova, de la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 3244 de persoane, dintre care 747 sunt cazuri active, potrivit datelor de la DSP Prahova.

În ultimele 24 de ore, au mai fost raportate două decese (o persoană de sex feminine -75 de ani și o persoană de sex masculin -70 de ani, cu comorbidități). Prin urmare, numărul total al deceselor asociate COVID-19, în județul nostru, a ajuns la 122

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 27 de pacienți, dintre care 17 sunt ventilați.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19 este de 328, dintre care 300 sunt ocupate. 

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, DSP a emis 450 dedecizii de izolare  și 2646 de carantină. Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 17071 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către angajatori și persoanele care fac astfel de verificări pentru a merge în vacanțe în acele țări care solicită un astfel de test), potrivit centralizării DSP Prahova.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/video-doi-ursi-si-au-facut-aparitia-in-telega/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/prahova-focar-de-coronavirus-la-un-centru-de-plasament-situatia-in-judet/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor