logo
RNTV Live

La centrul de comandă al Unităţii Pilot de Combatere a Căderilor de Grindină de la Ploieşti, lucrătorii sunt în alertă/ VIDEO

Theo Tănăsescu

La centrul de comandă al Unităţii Pilot de Combatere a Căderilor de Grindină de la Ploieşti, lucrătorii sunt în alertă, chiar dacă până la acest moment nu am resimţit fenomene meteo extreme la nivelul judeţului Prahova. Chiar şi aşa, de la începutul anului, din punctele de tragere au fost lansate mai multe rachete, pentru a proteja culturile. Specialiştii urmăresc în fiecare moment activitatea meteo, mai ales ca în această perioadă vremea este în continuă schimbare.

Cele 12 puncte de tragere, din Prahova, sunt pregătite pentru a interveni in orice moment, în functie de activitatea atmosferică. Deşi nu am resimţit intemperii majore ale vremii, au fost lansate mai multe rachete.

Avantajul specialiştilor de la punctul de comanda din Ploieşti este că pot observa la nivelul ţării şi trei radare ale ANM, ce sunt actualizate la mai puţin de 8 minute, atfel că timpul de acţiune al rachetelor se diminuează considerabil, în caz de alertă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor