logo
RNTV Live

La ce oră trebuie să se prezinte mâine elevii la Evaluarea Naţională? GHID UTIL

Consiliul local Băicoi
Theo Tănăsescu

Procedurile pentru desfăşurarea Evaluarii Naţionale din 2021 rămân valabile şi anul acesta, exceptând rigorilor sanitare legate de purtarea măştii, fiind cele publicate anul trecut de Ministrul Educaţiei.

Examenul începe mâine, intrarea în săli se face începând cu ora 8:00, iar proba scrisă la Limba şi Literatură Română va începe cu ora 9:00.

Sfaturi pentru ziua examenului:
  • Asigură-te că ai la tine: actul de identitate, stilou/pix de culoare albastră, creion, gumă de șters, riglă, apă, șervețele.
  • Când primești broșura, citește subiectele pentru a te familiariza cu ele, apoi citește din nou, în întregime, toate subiectele și folosește cel puțin 5 minute pentru a te obișnui cu cerințele.
  • Identifică tipul de cerințe specific fiecărui subiect și concentrează-te să înțelegi cerința fiecărui subiect. Alege să începi cu subiectul pe care-l stăpânești cel mai bine şi fă-i acestuia, în minte sau pe ciornă, un plan schematic de rezolvare.
  • Repartizează pe ciornă timpul pentru fiecare subiect. Urmărește să te încadrezi în timpul pe care ți l-ai propus, păstrând o rezervă de timp pentru a citi și a corecta la final, dacă este cazul.
  • În situația în care constați că există riscul de a depăși durata de timp alocată subiectului la care lucrezi, este preferabil să închei fraza şi să continui cu un alt subiect.
  • Rezervă un interval de 10-15 minute, la final, pentru citirea și verificarea întregii lucrări.

Continuarea o aveţi aici

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor