logo
RNTV Live

La Bistrița are loc o competiție de frumusețe pentru sute de câini de rasă din întreaga țară și din străinătate

gripa cainilor
Constantin Corina

Weekendul acesta, la Bistrița, sute de câini de rasă, atât din întreaga țară cât și din străinătate, se adună pentru a concura. Acești patrupezi vor încerca să impresioneze publicul cu frumusețea și eleganța lor

Câinii și-au etalat cu mândrie blănițele, ținuta impunătoare, dovedind că sunt exemplare remarcabile ale rasei lor.

O femeie declară: “El este campion în România. Este un cățel senzațional, cu un temperament extraordinar, lucru care pentru un Yorkshire este dificil de obținut.”

Un bărbat adaugă: “De 6 ani ne ocupăm cu rasa Pomeranian. Ne-am adus această mică domnișoară din Serbia, un Poodle Red Toy.”

Un alt bărbat spune: “Suntem din Ucraina. Participăm cu mai multe rase, precum Labrador Retriever și Golden Retriever. Câinii aduc multă bucurie în viața noastră.”

O altă femeie completează: “Suntem din Letonia. Am călătorit prin diferite țări, la diverse expoziții canine, și apoi ne-am decis, de ce nu și România?”

Pentru a fi cât mai prezentabili, cățeii au nevoie de o toaletare corespunzătoare. Cosmetizarea lor implică spălarea lor o dată pe săptămână, hidratarea, întinderea firului de păr și tunderea pentru a evita creșterea excesivă a părului.

Un reporter prezent prezintă un câine din rasa Samoyed, numit Siena, care este de o frumusețe izbitoare și este așteptată cu nerăbdare la un concurs de Miss Canin.

Organizatorii afirmă că de la an la an numărul stăpânilor de câini care participă la expoziție crește constant.

Vrem să facem fiecare ediție mai reușită, cu mai multe exemplare. Vrem să avem premii, să fie toată lumea mulțumită, mai ales cei care vin pentru prima dată sunt atât de fericiți când primesc premii,” spune unul dintre organizatori.

Competiția la care participă câinii din România și din alte țări precum Polonia, Franța, Austria sau Olanda continuă și astăzi la Bistrița.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor