logo
RNTV Live

Kremlinul avertizează în ziua înmormântării lui Aleksei Navalnii: ‘Este imperativ să respectăm legea’

Aleksei_Navalnîi
Theo Tănăsescu

Vineri, Kremlinul a afirmat că orice adunare neautorizată în sprijinul regretatului lider al opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, care urmează să fie înmormântat în aceeași zi la Moscova, va fi considerată o încălcare a legii, conform Reuters.

Într-o conferință telefonică cu jurnaliștii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a evitat să comenteze figura politică a lui Aleksei Navalnîi și a declarat că nu are mesaje de transmis familiei acestuia.

Aleksei Navalnîi, cea mai proeminentă figură a opoziției din Rusia, a decedat neașteptat pe 16 februarie într-o colonie penală din Arctica, unde ispășea o serie de pedepse cu o durată cumulată de peste 30 de ani de închisoare.

O mulţime mare de oameni s-a adunat vineri în apropierea bisericii din Moscova unde urmează să fie slujba înainte de înmormântare, iar susţinătorii săi au cerut oamenilor să iasă seara, în memoria sa, în oraşele din Rusia.

“Doar pentru a ne reaminti: avem o lege care trebuie respectată. Orice adunări neautorizate vor fi o încălcare a legii, iar cei care participă la ele vor fi traşi la răspundere – din nou, în conformitate cu legea în vigoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor