Kim Jong Un, liderul nord-coreean, a solicitat accelerarea pregătirilor de război în țara sa, inclusiv în cadrul programului său nuclear, invocând o „situație politică și militară gravă” generată, în opinia sa, de „manevrele de confruntare” desfășurate de SUA și aliații săi, conform informațiilor furnizate joi de presa de stat și citate de news.ro.

În cadrul reuniunii plenare a Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea, evenimentul anual de vârf al partidului unic de guvernământ din Coreea de Nord, Kim Jong Un a emis un ordin către „Armatei Populare, industriei de muniții, sectorului armelor nucleare și celui al apărării civile, cerându-le să accelereze pregătirile pentru război”, conform informațiilor furnizate de agenția oficială de presă KCNA.

Liderul a făcut acest apel din cauza „gravei situaţii politice şi militare din peninsula coreeană, care a atins un punct extrem”, a adăugat KCNA, referindu-se la „manevrele de confruntare ale SUA şi ale forţelor sale vasale fără precedent în istorie”.

În cursul acestui an, Coreea de Nord a efectuat un număr record de teste cu rachete balistice, încălcând multiple rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU. În 2023, țara și-a consfințit statutul de putere nucleară în Constituția sa, a realizat cu succes un lansare de satelit militar de spionaj și a efectuat, de asemenea, cu succes testele pentru Hwasong-18, cea mai puternică rachetă balistică intercontinentală (ICBM) din arsenalul său, capabilă să atingă Statele Unite.

Mai multe informaţii găsiţi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *