logo
RNTV Live

Jurnalistul Eugen Cristescu: ”Domnule primar, nu cumva Nicoleta Crăciunoiu deține ilegal dreptul de viză CFPP?”

dobre si nicoleta
rnews

Am cautat sa aflu cum poate un functionar public, fie si director al Directiei Economice, sa distruga buna functionare a institutiei din care face parte, doar pentru ca i s-a acordat viza de Control Financiar Preventiv Propriu(CFPP). Eram curios cine este vinovat de aceasta atribuire a vizei, cine poate lua masuri si cum se poate remedia situatia. Nu de alta, dar primaria Ploiesti, din cauza deciziilor acestui director al Directiei Economice risca sa intre in blocaj( vezi AICI de ce). De asemenea, nu trebuie uitate nici orgoliile politice ale executivului(primar) si autoritatii deliberative( Consiliul Local format din consilierii de la patru partide: PNL,PSD,ALDE si PMP) care, coroborate cu refuzurile la viza CFPP ale Nicoletei Craciunoiu nu fac decat sa puna pe un butoi de pulbere Ploiestiul…Si nimeni nu raspune, nimeni nu isi asuma…ceea ce este nefiresc intr-un stat de drept!

Prin urmare, in urma studiului pe care l-am facut timp de o saptamana pentru a prezenta situatia cat mai concret in cadrul emisiunilor Momentul Adevarului, difuzate de Valea Prahovei TV, am constatat ca se poate remedia situatia. Cel indrituit sa o faca este primarul Adrian Dobre, in primul rand, dar si Consiliul Local, care poate initia o Hotarare de Consiliu Local dupa cum veti citi mai jos.

Prin urmare, acest articol este o scrisoare deschisa catre primarul Adrian Dobre si consilierii locali. E un apel catre domniile lor pentru deblocarea primariei, cu speranta ca vor face un efort comun in acest sens si vor tine cont de sfatul prietenesc pe care il dau, pentru binele comunitatii, cu argumente legale.

Astfel, la baza deciziilor de a refuza viza CFPP, Nicoleta Craciunoiu are la dispozitie un act normativ care spune asa: ” persoana desemnata sa exercite CFPP este independenta in luarea deciziilor si acesteia nu i se poate impune in niciun fel acordarea sau refuzul vizei de CPPP. Pentru actele sale, intreprinse cu buna-credinta, in exercitarea atributiilor sale si in limita acestora, cu respectarea prevederilor legale, persoana respectiva nu poate fi schimbata din aceasta  activitate”. Poate acesta este motivul pentru care crede ca poate refuza viza CFPP dupa bunul plac, desi sunt niste proceduri care trebuie indeplinite de domnia sa si credem ca le-a tratat superficial.

Citește restul articolului pe : http://www.incomodph.ro/parerea-mea-by-eugen-cristescu/3597-dle-primar-nu-cumva-nicoleta-craciunoiu-detine-ilegal-dreptul-de-viza-cfpp-iata-argumentele-si-masurile-care-se-pot-lua-legal

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor