logo
RNTV Live

Jumătate de țară este vizată de un cod portocaliu de vijelii

media-166184336419148900
Marin Ana

Deja s-a anunțat o toamnă ploioasă însă vremea continuă să ne surprindă. Jumătate de țară este sub cod portocaliu și galben de furtuni, valabile în perioada 30-31 august.

CODUL PORTOCALIU

În cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei, local la munte, în Moldova și în nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

CODUL GALBEN

În intervalul menționat, local în sud-vestul, sudul, nordul și nord-estul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp, iar izolat vor fi vijelii și grindină.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici:ALERTĂ – Cod portocaliu de furtuni și vijelii puternice în jumătate de țară/ Harta zonelor vizate – Stiri pe surse – Cele mai noi stiri

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor