logo
RNTV Live

JUDEȚUL PRAHOVA, BUGET RECORD

Dumitrescu Vlad

Consiliul Județean Prahova a aprobat cel mai mare buget din istoria sa de peste 1,2 miliarde de lei. Nu mai puțin de 63% dintre fonduri vor merge catre proiectele de infrastructură. Practic, în 2023, bugetul pentru dezvoltare va fi aproape de cinci ori mai mare decât în 2020.

Reprezentanții Consiliului Județean Prahova au aprobat  bugetul județului pe anul 2023. Vorbim de cel mai mare buget din istorie de peste 1,2 miliarde de lei, orientat în special spre dezvoltare.  Nu mai puțini din 63% din bani vor merge către proiecte de infrastructură.

Totodată, Consiliul Județean Prahova  a bugetat și fondurile necesare pentru construirea unui campus universitar la UPG Ploiești.

Sunt planificate investiții și în sistemul de sănătate. Spitalului Judeţean de Urgență Ploiești îi sunt alocate fonduri de 24 milioane de lei și se așteaptă și inaugurarea spitalului modular, respectiv a unui număr de șase săli de operații noi dintr-un total de 13.

În buget sunt prevăzute și sumele necesare pentru construirea unui complex sportiv, a unui patinoar artificial, a unui bazin olimpic de înot și a celorlalte investiții promise de executivul județean în Parcul Municipal Vest, asta în situația în care se va pune de acord cu Consiliul Local Ploiești. Administrația publică județeană a bugetat și investiții în extinderea rețelei de apă și canalizare în cartierul Mitică Apostol din Ploiești.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor