Județul Prahova beneficiază în anul 2023 de un buget mai mare față de cel de anul trecut. Estimările arată că anul acesta sunt prevăzute venituri și cheltuieli de aproape 1,2 milioane lei. Pentru investiții este alocată suma de aproximativ 716 mii de lei, iar cea mai mare parte asigură contribuția județului la derularea unor proiecte de amploare, finanțate în mare parte din fonduri externe.

Proiectul bugetului propriu al județului Prahova pe anul 2023 a fost publicat spre consultare publică. Veniturile estimate sunt de aproximativ 1.2 milioane lei, din care 716 mii lei au fost prevăzuți pentru investiții.

Bugetul alocat anul acesta pentru investiții alocat de Consiliului Județean Prahova este mai mare decât întreaga proiecție bugetară pe anul 2020.

La acest capitol investiţii,  200.000 mii de lei vor fi cheltuiți pentru înfiinţarea reţelei inteligente de distribuţie gaze naturale în mai multe localități din județ, proiect care beneficiază și de finanțare externă.

Proiectul mai prevede peste 15.000 mii de lei, pentru acoperirea contribuției autorităților județene la proiectul derulat prin PNRR, de reabilitare, restaurare, modernizare și consolidare a  Palatului Culturii.

Totodată, în proiectul bugetar pe anul în curs au fost introduse și sumele necesare pentru investiții în infrastructura rutieră și în reabilitarea mai multor drumuri județene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *