logo
RNTV Live

Judeţul Ilfov va avea în curând o staţie de încărcare pentru autobuzele electrice!

autobuz-electric
Constantin Corina

Ministrul Mircea Fechet a semnat astăzi convenția de finanțare pentru proiectul “Punct Terminal de Capăt Autobuze ElectricePrimăria Orașului Chitila, județul Ilfov, în valoare de peste 26 de milioane de lei.

„Acest terminal de încărcare pentru autobuze electrice reprezintă un pas important pentru dezvoltarea infrastructurii pentru transportul în comun verde din București și zona limitrofă a Capitalei. Suma provine din tranzacționarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră. Sper ca tot mai mulți bucureșteni să folosească transportul în comun mai puțin poluant în detrimentul mașinii personale și să îmbunătățim astfel calitatea aerului din marile aglomerări urbane și să reducem poluarea cauzată de traficul urban”, a transmis Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet.

Proiectul prevede construcția unui terminal de încărcare pentru autobuze electrice destinate transportului public interurban nepoluant, contribuind la atingerea obiectivelor generale de dezvoltare durabilă a mobilității urbane. Printre aceste obiective se numără:

  • scăderea frecvenței utilizării autoturismelor personale;
  • implementarea de măsuri pentru reducerea traficului auto în anumite zone aglomerate de tranzit;
  • utilizarea transportului public nepoluant;
  • creșterea atractivității transportului public și alternativ din punct de vedere economic și al timpilor de parcurs;
  • reducerea emisiilor de CO2.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor