logo
RNTV Live

Judecătoria Ploiești își reia gradual activitatea. Vezi ce se întâmplă de azi

sursa foto Judecătoria Ploiești
Mihai Constantinescu

Judecătoria Ploiești își reia gradual activitatea. Vezi ce se întâmplă de azi

Începând cu data de 15.05.2020, Judecătoria Ploiești își reia gradual activitatea, fiind aplicate următoarele măsuri:

  1. Listele de ședință vor fi structurate pe calupuri de dosare, pentru intervale de 45 de minute, cu pauze de câte 15 minute între calupuri, pentru igienizarea și aerisirea sălilor.
  2. Se recomandă justițiabililor să evite prezența la sediul instanței, dacă aceasta nu este absolut necesară, prin utilizarea aplicației TDS (acces electronic la dosar), transmiterea documentelor exclusiv în format electronic, solicitarea judecării în lipsă sau amânarea judecării, pe considerente de boală, dacă este cazul.
  3. Lista dosarelor pentru fiecare zi, cu intervalele orare alocate, va fi publicată pe portalul instanței cu cel puțin două zile înaintea termenului stabilit pentru ședință, precum și la intrarea în instanță în ziua ședinței.
  4. Programul de lucru cu publicul se va desfășura astfel: Arhivă Curentă, Registratură, Biroul de Informare și Relații Publice zilnic între orele 09.00 – 12.00; Program Arhivă pentru executori Luni și Joi orele 12.00 – 13.00; Program Arhivă pentru experți: Marți orele 12.00 – 13.00; Arhivă Veche Luni, Miercuri și Vineri orele 09.00 – 12.00; Ridicare recipise CEC și eliberare acte judiciare: Marți și Joi între orele 10.00 – 12.00; Biroul Persoane Juridice: Luni, Miercuri și Joi orele 11.30 – 12.30
  5. Accesul la compartimentele Arhivă și Registratură se va face EXCLUSIV în baza unei programări telefonice efectuate cu cel puțin 2 zile înainte. Programările se fac la următoarele numere de telefon:
    • Arhivă (curentă și veche): 0786381220
    • Registratură: 0786381229
    • Pt înregistrare cereri de chemare în judecată: 0786381339
  6. Programările vor fi efectuate cu respectarea următoarelor limite:
    • Arhiva Curentă – calupuri de câte 4 persoane (2 avocați și 2 justițiabili) la fiecare 30 de minute
    • Executori – Calupuri de câte 4 persoane la fiecare 30 de minute
    • Experți – Calupuri de câte 4 persoane la fiecare 30 de minute
    • Arhiva Veche – calupuri de câte 4 persoane la fiecare 30 de minute
    • Registratură – calupuri de câte 6 persoane la fiecare 30 de minute (dintre care 3 avocați și 3 justițiabili)
    • Depuneri cereri de chemare în judecată – calupuri de câte 4 persoane la fiecare 30 de minute
  7. Se menține cutia poștală amplasată la intrarea în instanță pentru actele depuse în afara intervalului orar ori a programării
  8. Accesul justițiabililor se va face prin intrarea laterală, din str. Gheorghe Lazăr.
  9. Accesul personalului, precum și al procurorilor, avocaților, consilierilor juridici, experților, interpreților în incinta instanței se va face pe la intrarea principală, din strada Ștefan cel Mare.
  10. Se limitează accesul publicului în instanță, urmând a fi permis doar persoanelor angrenate în soluționarea cauzelor și a celor care au programate activități administrative la compartimentele instanței.
  11. Accesul în instanță va fi permis cu cel mult 10 minute înaintea orei stabilite pentru judecarea cauzei respectiv înainte de ora programării la unul dintre compartimentele instanței și doar pentru perioada desfășurării activității respective.
  12. Accesul și staționarea justițiabiliilor și a celorlalți participanți la proces în incinta instanței se face doar cu respectarea regulilor impuse prin Decizia nr. 27/2020 a Președintelui Curții de Apel Ploiești, respectiv completarea chestionarului de acces, purtarea măștii de protecție, utilizarea dezinfectanților amplasate la intrarea în instituție și respectarea distanței de 1,5 metri între persoane.
  13. Persoanele care nu respectă regulile de protecție pot fi înlăturate din incinta instanței ori a sălii de judecată.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/video-se-intampla-chiar-acum-pe-dn1-zona-comarnic/?fbclid=IwAR2VsCW0kxCyk5Upgsu0iD4yKEqZoPUS10Cjrcmg_4nRQvMaoHMQkejvedY

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor