logo
RNTV Live

Jucător străin de la Petrolul, șocat de ce a găsit în România

555f2c17-27f1-4083-9c31-d57aaf77fc90
Ștefan Petre

Félix Mathaus, 32 de ani, fundaș la Petrolul Ploiești, are o părere bună despre țara noastră, dar este uimit de câteva lucruri care îi displac aici.

Într-un interviu pentru Libertatea, fostul jucător de la Gaz Metan Mediaș spune: „M-am întors în România pentru că mi-au plăcut campionatul și țara, dar să știți că nu mi-e prea ușor. Eu tot sper să iasă bine. Am învățat română într-un an. Cu băieții în vestiar. Mie îmi place să învăț. Cu toate că mai greșesc, nu e foarte ușor să vorbești corect o limbă străină”. 

Nemulțumit de situația financiară de la Petrolul

„Există vorba aia la voi: am sărit din lac în fântână. Dacă vor continua problemele financiare și la Petrolul Ploiești, nu știu cât pot rezista. Am vorbit cu viitoarea soție, am convenit să mai rămân aici, să încerc… Muncesc un an și jumătate aici, în România. Din 18 luni cred că am luat patru sau cinci salarii. Ce vrei să fac?! Nu vreau să mă gândesc că va continua tot în rău, că mă duc în cap!”Félix Mathaus

În schimb, lui Mathaus îi place atitudinea degajată a românilor, despre care spune că nu par afectați de probleme, iar un alt aspect menționat este criminalitatea scăzută, care îi oferă liniște.

Ce nu îi place la români

Înjură mult, mult. Doamne, aveți multe înjurături! Cu de toate… În rest, parcă mi se pare că un pic, un pic zic, unii români mint. Mă refer strict la unii oameni din fotbal, promit ceva, niște salarii, dar nu se țin de cuvânt. Dar nu ar trebui să generalizez, e vorba despre cei care nu plătesc la timp. (…) Nu știu chestia asta cu respectul, unele femei se uită la alți bărbați, chiar dacă au o relație. Încă o chestie comună cu Capul Verde. În Portugalia, nu e așa. Acolo, ți se spune direct: „Sunt cu iubitul, cu iubita!”, totul se oprește acolo. La voi, la noi, în Africa, se dă prea mult nas relațiilor în afara relațiilor!”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor