logo
RNTV Live

Jose Carrasco Angulo, căpitanul Venezuelei în World League

jose-carrasco-venezuela-650×256
Cristian Anghelescu

Astăzi s-a dat startul ediției 2017 a World League, competiție organizată de Federația Internațională de Volei, la care participă 36 de echipe reprezentând toate cele cinci confederații de la nivelul forului mondial de specialitate (Europa, Asia, America de Nord și Centrală, America de Sud, Africa).

Echipele sunt împărțite în trei grupe valorice, în fiecare grupă fiind repartizate câte 12 formații.

În grupa 3 participă și echipa Venezuelei, reprezentativă a cărei căpitan este coordonatorul Tricolorului LMV Ploiești, Jose Carrasco Angulo. În aceeași grupă mai sunt prezente echipele din Taipei, Germania, Grecia, Kazahstan, Mexic, Muntenegru, Qatar, Spania, Tunisia, Estonia și Austria.

Echipele vor evolua pe parcursul a două week-enduri (2-4 iunie și 9-11 iunie) în serii de câte patru formații, iar primele trei clasate la finalul fazei din întreaga grupă vor obține calificarea în Final Four, alături de gazda fazei – Mexic (Leon), în perioada 16-18 iunie. Câștigătoarea din Final Four va promova în grupa 2 la ediția viitoare a World League.

„Chema” Carrasco&Co. vor debuta în cadrul competiției astăzi, de la ora 16:00 (ora României), în compania Austriei, pentru ca, apoi, mâine, de la aceeași oră, să întâlnească selecționata din Kazahstan, iar duminică, de la ora 19:00 (ora României), să se confrunte cu gazda seriei, Germania. Meciurile sunt programate la Frankfurt.

În celelalte serii se vor duela echipele Grecia, Spania, Mexic, Qatar (Barcelona, Spania) și Taipei, Tunisia, Muntenegru, Estonia (Bijelo Polje, Muntenegru).

Weekendul viitor, Venezuela va evolua în Estonia, la Tallin, urmând să întâlnească Grecia (vineri, ora 16:00), echipa țării gazdă, antrenată de românul Gheorghe Crețu (sâmbătă, ora 19:00), Qatar (duminică, ora 16:00).

În celelalte serii se vor confrunta echipele Taipei, Tunisia, Muntenegru, Kazahstan (Tunis, Tunisia) și Austria, Germania, Spania, Mexic (Linz, Austria).

La ediția din 2016 a World League, Venezuela – la care a evoluat, de asemenea, Jose Carrasco Angulo – a încheiat pe locul al șaselea în grupa 3.

De remarcat că în reprezentativa Mexicului a fost inclus și universalul Daniel Vargas, care a evoluat la Tricolorul LMV Ploiești în a doua parte a sezonului trecut.

În plus, în grupa 1, unde evoluează elita echipelor din competiție, în lotul deținătoarei trofeului, Serbia, se regăsește și liberoul de la Tricolorul LMV Ploiești din sezonul trecut, anume Goran Skundric.

Celelalte 11 echipe din grupă sunt Argentina, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Franța, Iran, Italia, Polonia, Rusia, Statele Unite ale Americii și Canada (promovată din grupa 2 în ediția precedentă). Acestea se vor confrunta pe parcursul a trei weekenduri, tot în serii de câte patru echipe, iar primele cinci clasate se vor alătura Braziliei (gazda turneului) pentru Final Six, programat între 4 și 8 iulie, la Curitiba.

sursa: tricolorullmvploiesti

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor