logo
RNTV Live

Joaca penală de la CSM

cristian anghelescu
Cristian Anghelescu

Exact ca pe vremea marilor războaie când deciziile atacului final se luau pe ascuns și, de cele mai multe ori, în crucea nopții, aseară, cu puțină vreme înainte de miezul nopții, site-ul oficial al Clubului Sportiv Municipal a publicat decizia Consiliului de Administrație al instituției potrivit căreia s-a decis continuarea activităţii celor două echipe de handbal seniori!

Ca într-un adevărat bâlci al deșertăciunilor acolo unde alba-neagra se joacă neîncetat, oficialii CSM-ului au hotărât ceea ce, de fapt, nici măcar nu ar fi trebuit să se ia în calcul vreodată: ambele formaţii de handbal, cea feminină în Liga Națională și cea masculină la Divizia A, să continue să evolueze în cele două eşaloane! Asta după ce, cu numai 16 ore în urmă, se anunțase că echipele au fost retrase din competiții!

Iar comunicatul oficial care a avut darul să ne lumineze: “La sediul clubului s-a întrunit în premieră Consiliul de Administraţie, format din consilierii locali Gheorghe Andrei, George Botez, Gheorghe Sîrbu, Sanda Drăgulea şi reprezentanta SPFL Ploieşti, Lilica Lipă, invitaţi fiind directorul clubului, Cezar Stoichiciu, coordonatorul sportiv Cristian Nica, directorul adjunct Marian Stănescu şi coordonatorul secţiei de fotbal, Lucian Rădulescu. În urma analizei situaţiei de la club, s-a stabilit, după o consultare cu reprezentanţi ai Federaţiei Române de Handbal, că trebuie să se facă eforturi pentru continuarea activităţii celor două echipe de handbal, o altă concluzie fiind că, la secţia de fotbal, trebuie să se pună bazele unui Centru de Copii şi Juniori serios, aşa cum s-a şi discutat în această vară inclusiv în Consiliul Local Ploieşti”.

Așadar, mai pe șleau, după ce i-au aplicat pacientului câteva doze letale, acum se revine cu un vaccin minune și se trage de mort să… reînvie! Preferând a-l ține în starea de legumă, conectat la aparate, doar pentru a nu intra în conflict financiar cu federația de profil! Cred că și dumneavoastră vă imaginați aceeași scenă ca și mine, atunci când defunctul este priponit la geam doar pentru ca poștașul să-l vadă și să lase pensia!

În fapt, departe de a face ironii ieftine pe o cauză atât de specială dar, din păcate, pierdută pentru sportul praovean, nu am voie să nu amendez derapajul celor care au hotărât soarta sportului. Decizia de a forța niște copile de 16 ani să joace cu handbaliste de calibru mondial, în care un simplu contact fizic se poate lăsa cu accidentări dintre cele mai grave, mi se pare o glumă de prost gust! Personal, dacă aș avea un copil în această situație nu aș fi de acord să semnez un contract de joc doar pentru a da satisfacție clubului! Pentru că, pe logică, în cazul unei nefericite traume sunt convins că nimeni nu s-ar implica, în afara părinților!

Și, pentru ce a fost luată această decizie? Pentru a salva onoarea cui? A sportului? Să fim serioși! Sportul în această urbe l-ați ucis, domnilor politicieni! Ați mizat la cacealma, ca într-un joc de poker! Ați renunțat definitiv la baschet și vă jucați cu destinul handbalului la fel cum schimbați un desert, la restaurant! Nu mai aveți niciun Dumnezeu, aud că deja ați ajuns să tranzacționați clubul, sportul, ca la piață! Chiar vreți să egalați “perfoarmanțele” predecesorilor din economie, falimentând intenționat un activ doar pentru a vă numi “băieți deștepți” prin preluarea acestuia?

Domnilor din Consiliul Local, primar, viceprimari, consilieri și mai știu eu ce rang purtați, cu funcții sau fără, de stânga, de dreapta sau de mijloc, ați ajuns la nivelul cel mai de jos al efemerei vieți politice! Nimeni nu vă va ierta pregătitul derapaj în acest domeniu, personal vă urăsc din tot sufletul! Vreau să apăr cauza sportului, implicit a sportivilor, devoalându-vă manevrele oculte prin care hotărâți care sporturi să rămână în prim-plan și pe care să le aruncați la gunoi. Observați că, deocamdată, nu dau nume. Dar, fiți siguri, nu va mai trece mult și chiar o să o fac: implicit cu intențiile voastre, cu alianțele care vă susțin, cu câștigurile pe termen scurt. Pentru că, din fericire, nu o să ajungeți niciodată mai departe fie și pentru faptul că lumea, în cea mai mare parte, vă cunoște! Iar cei care nu vă știu vor afla, pe repede înainte, de ce s-au grăbit la urne și au girat niște caractere de-a dreptul imposibile! Aunci când îmbracă haina politicianului!

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor