logo
RNTV Live

JENANT! Nu scăpăm de căpușe prea curând! Dobre vrea ajutor de la Prefectură, doar pe vorbe

comitet situatii de urgenta ploiesti
rnews

Primarul Ploieștiului, aspru criticat de către reprezentanții Consiliului Județean și Prefecturii Prahova

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre a declarat stare de urgență  pentru situația dezastruasă de la Ploiești, unde oamenii sunt sfătuiți să renunțe la sandale pentru a se feri de insecte.

Astăzi, după ce a fost întrunit Comitetul pentru Situații de Urgență, același primar a venit în fata reprezentanților Prefecturii Prahova, fără documentația necesară, fapt ce i-a fost reproșat inculsv de către Mădălina Lupea, prefectul județului Prahova.

Nepăsare sau incompetență. Doar ploieștenii au de suferit

Primarul a fost aspru criticat, mai ales că e singura primărie din județ care a cerut instituirea stării de urgență pentru acest motiv.

De la începutul lunii aprilie, 140 de prahoveni au ajuns la spital după ce au fost înţepaţi de căpuşe. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât la nivelul municipiului Ploieşti nu există un contract semnat cu nici o firmă care să facă dezinsecție, dezinfecție și deratizare .

Primarul spera ca prin  intermediul acestui Comitet va putea atribui unui contract prin negociere directă, până la finalizarea contestației rămase și deblocarea licitației DDD.

La scurt timp, Prefectura Prahova a emis um comunicat de presa in acest sens:

În cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova desfășurată astăzi, s-a adoptat Hotărârea nr.7 prin care s-a aprobat Planul Județean de Măsuri pentru prevenirea și combaterea vectorilor valabil în perioada mai-octombrie 2018.
Totodată, primarul Municipiului Ploiești, domnul Adrian Dobre, în calitate de invitat la această ședință, a informat comitetul desprea starea potențial generatoare de situații de urgență existentă la nivelul municipiului și a solicitat acordul prefectului pentru declararea stării de alertă pe teritoriul Municipiului Ploiești.
Atât în cadrul ședinței, cât și ulterior, printr-o adresă oficială, președintele comitetului județean pentru Situații de Urgență Prahova, doamna prefect Ioana Mădălina Lupea, a solicitat transmiterea hotărârii Comitetului Local pentru Situații de Urgență a Municipiului Ploiești, care, potrivit articolului 4, alineat 5 din OUG 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență cu modificările și completările uletrioare trebuie să cuprindă următoarele:
a. baza legală,
b.perioada de aplicare,
c. măsurile dispuse,
d. obligațiile cetățenilor și ale operatorilor economici în cee ace privește participarea la activități în folosul comunităților locale.
Atât doamna prefect, cât și ceilalți membrii ai Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova își doresc rezolvarea problemei cu care se confruntă administrația ploieșteană, dar orice hotărâre trebuie luată în interesul cetățeanului și în spiritul legii.

Iată cum a decurs înâlnirea dintre primar și reprezentații Prefecturi și Consiliului Județean Prahova. După mai bine de o oră de discuții concluziile sunt următoarele:

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor