logo
RNTV Live

Jeff Bezos investește 60 de milioane de dolari pentru a îmbunătăți diversitatea și calitatea proteinelor alternative, cum ar fi carnea pe bază de plante.

Jeff-Bezos-best-piece-of-advice-to-entrepreneurs-Be-missionaries-not-mercenaries
Constantin Corina

Jeff Bezos a anunțat că va investi inițial 60 de milioane de dolari prin Bezos Earth Fund pentru a îmbunătăți calitatea și accesibilitatea proteinelor alternative, cum ar fi carnea pe bază de plante.

Fondatorul miliardarului Amazon a înființat Bezos Earth Fund în 2020, ca parte a unui angajament public de a aborda criza climatică în curs prin filantropie.

La acea vreme, Bezos Earth Fund s-a angajat să distribuie un total de 10 miliarde de dolari până la sfârșitul deceniului prin granturi și investiții specifice, dintre care 1 miliard de dolari a fost destinat în mod special transformării alimentelor. Acest nou angajament de 60 de milioane de dolari face parte din acel angajament inițial.

Investiția va înființa mai multe Centre Bezos pentru Proteine Durabile axate pe barierele tehnologice majore în calea producției de cărni pe bază de plante și cultivate, inclusiv reducerea costurilor, creșterea calității și creșterea conținutului nutrițional.

Vicepreședintele Fondului pentru Pământ Bezos, Lauren Sánchez, a făcut anunțul la începutul acestei săptămâni și a subliniat nevoia urgentă de inovare pentru a face sistemul alimentar global durabil.

„Trebuie să hrănim 10 miliarde de oameni cu alimente sănătoase și durabile de-a lungul acestui secol, protejând în același timp planeta noastră. O putem face și va necesita o mulțime de inovații”, a spus Sánchez.

„Lumea noastră este pregătită pentru transformare, pentru un viitor care nu este constrâns de compromis. Soluțiile la cele mai mari provocări ale noastre provin adesea din persistența liniștită a celor dispuși să pună la îndoială, să reimagina și să inoveze”, a adăugat ea.

De asemenea. experții prevăd că piața cărnii pe bază de plante va depăși 14,27 miliarde de dolari până în 2030, o creștere de peste 13% față de 2023.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor