logo
RNTV Live

Jean Prunescu, omul de trei puncte! (GALERIE FOTO)

FOTBAL:PETROLUL PLOIESTI-SPORTING ROSIORI, LIGA 3 (11.03.2018)
Cristian Anghelescu

Jean Prunescu, omul de trei puncte! (GALERIE FOTO)

Prima etapă a returului a programat în seria Petrolului meciul dintre echipa gazdă și Sporting Roșiorii de Vede, echipă pe care “lupii” au învins-o în tur cu 1-0 (1-0), golul victoriei fiind marcat de Arnăutu (8, penalti).

Atunci, în a doua zi a lunii septembrie 2017, Octavian Grigore trimitea în teren echipa Bolboașă – Catană, Prunescu, Frâncu, Velisar – Antoche, Chindriș (80 Ciocâlteu) – Lambru (50 Olaru), Puchea (64 N. Popescu), Tudor Saim – Arnăutu (70 Păun). Supă mai bine de șapte luni, “lupii” au schimbat și antrenorul și sistemul de joc. Mizându-se pe un fotbal dorit mai ofensiv, cu un “11” în care, dintre titularii anului trecut, mai apar astăzi doar Bolboașă, Prunescu, Velisar, Chindriș și Arnăutu. Iar dintre rezerve, Ciocâlteu și Păun.

Prima repriză

Așa cum a și anunțat, antrenorul Ciobanu a ordonat ofensiva totală încă din primele minute. Arnăutu a ajuns la marginea careului mic dar a preferat să simuleze și să câștige avantajul dintr-o lovitură de pedeapsă care.. nu a fost! În plus, vârful împins a fost și avertizat! După numai 45 de secunde, Sergiu a pătruns în flancul stâng și l-a evidențiat pe Bușcă, portarul trupei teleormănene respingând, cu greu, în corner!

Oaspeții au strâns liniile imediat și și-au trădat intențiile defensive, urmând a miza doar pe vreun contraatac norocos.

În minutul 20, după o fază lucrată de Arnăutu, Ciocâlteu a pătruns până la 12-13 metri de poartă dar.. a șutat hilar, pe lângă poartă!

După alte șase minute, la o minge șutat cu exteriorul, din unghi mic de la 13 metri, Ciocâlteu a fost aproape de golul sezonului numai că mingea a ocolit vinclul, la colțul lung!

În minutul 36, la o fază în care a avut prim-planul și tot timpul din lume să șuteze, Păun a preferat să se agațe de piciorul lui Ivănică, repliat, și să creadă că va primi penalti! Numai că Szabolcs Kovacs, fratele mai mic al lui Istvan, l-a gratulat un cartonaș galben pentr… simulare!

În minutul 40, singur la 6 metri, chiar în colțul careului, Arnăutu l-a întins pe goal-keeperul oaspeților, din plonjonul acestuia mingea zburând în corner!

Repriza secundă

Mitanul secund a debutat cu o altă mare ocazie a gazdelor, pasa de gol trimisă de Păun către Arnăutu fiind irosită foarte repede!

În minutul 49, după un corner executat de Păun, fundașul PRUNESCU a reluat baonul cu capul iar portarul Bușcă nu a putut să respingă mingea decât după ce aceasta a depășit linia porții: 1-0! De remarcat că decizia de validare a golului a aparținut centralului dar numai după ce asistentul timișorean Alexandru Filip a girat valabilitatea reușitei!

În minutul 86, după angajarea de manual a lui Nini Popescu pentru Cârjan, noul intrat a fost faultat de portarul Bușcă iar penaltiul acordat a fost irosit de Cl. Tudor, mingea șutată de acesta, de la punctul cu var, lovind butul drept!

Concluzia meciului pare simplă: după atâte meciuri pe teren sintetic și din prea multă dorință de a arăta că alcătuiesc cea mai bună echipă din serie, Petrolul a putut demonstra destul de puțin, desele imperfecțiuni la construcție, mai ales în atac, iritându-i chiar și pe cei mai înfocați suporteri! Care, se știe, doresc goluri pe bandă rulantă și angajare deplină, pe toată durata partidei! Astăzi nu a fost decât o realizare și multe ratări! Altă dată vor veni și goluri mai multe, se știe!

Casetă

Petrolul Ploiești – Sporting Roșiorii de Vede 1-0 (0-0)

Stadion: “Ilie Oană” Ploiești. Spectatori: circa 5000. Marcator: Prunescu (49)

Petrolul Ploiești: Bolboașă – Prunescu, Ichim, Olaru – Tudor Șaim, Chindriș (cpt), Andor (90 Lambru), Velisar – Ciocâlteu (68 Cârjan), Arnăutu (75 Cl. Tudor), Păun (59 N. Popescu). Antrenor: Romeo Ciobanu.

Sporting Roșiorii de Vede: Bușcă (cpt) – Voicu, Ivănică, Cristil, Târnăcop (79 David) – Ciubuc, Velică – Cercel (64 Mohora), Lătea, Brânceanu – Voicu (90 Urâtu). Antrenor: Alexandru Gheorghe.

Cartonașe galbene: Arnăutu (2), Păun (36), Olaru (62), Chindriș (78)/ Cercel (6), Lătea (37), Mohora (88)

Au arbitrat: Kovacs Szabolcs (Carei) – Cosmin Bojan (Tg. Mureș) și Alexandru Filip (Timișoara).

Observatori: Eduard Dumitrescu (Pitești) și Olivian Capră (București).

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor