logo
RNTV Live

Jandarmeria Prahova, alături de prahoveni pe perioada Crăciunului

Jandarmeria Prahova, alături de prahoveni pe perioada Crăciunului
Mihai Constantinescu

Jandarmeria Prahova, alături de prahoveni pe perioada Crăciunului.

Pompierii prahoveni vor acționa în vederea asigurării ordinii publice la toate evenimentele de amploare ce vor avea loc în spațiul public, cu prilejul sărbătorilor de iarnă.
De asemenea, în această perioadă, vor depune toate eforturile în vederea preîntâmpinării oricăror derapaje de la respectarea legii și vor adopta la nivelul județului nostru toate măsurile de ordine și siguranță publică necesare, astfel încât fiecare cetățean să se simtă în siguranță.

“Cu toții cunoaștem faptul că în luna decembrie sunt efectuate tăieri ilegale de arbori, în special de brazi dar şi alte specii, tocmai de aceea vom intensifica acţiunile noastre preventive de depistare și tragere la răspundere a celor care încalcă legea în domeniul silvic.
Totodată, ne vom concentra atenția în vederea respectării normelor specifice referitoare la comercializarea materialelor pirotehnice precum sunt petardele, artificiile sau obiecte care ar putea răni sau crea stări de pericol, în special în rândul copiilor cât și al adulților:”, au explicat reprezentanții Jandarmeriei Prahova.

Stațiunile turistice, în vizor


O atenţie deosebită vor acorda și stațiunilor turistice cât și zonelor montane. Vor oferi sprijin imediat turiştilor aflaţi în dificultate.

Iată cateva recomandări


-înainte de a porni pe munte, informați-vă asupra traseului propus, a condițiilor meteo prognozate și despre starea de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu;
-urcați pe munte doar cu echipament adecvat anotimpului (să aveți asupra dumneavoastră lanterna, trusa de prim-ajutor și telefonul mobil încărcat;
-nu porniți singuri la drum, fără a informa despre intenția dumneavoastră o persoană cunoscută;
-folosiţi numai traseele marcate și nu vă abateţi de la traseu folosind scurtăturile;
-în cazul apariţiei dificultăţilor pe traseu sau al înrăutăţirii vremii, retrageţi-vă la cea mai apropiată cabană sau refugiu montan și în cazul în care întâlniți animale sălbatice, nu vă apropiați de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni.

Solicitaați ajutor


În cazul apariției unei situații de pericol, adresați-vă direct jandarmilor montani aflați în patrulare sau solicitați ajutor prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112.
În încheiere, dorim să vă mulțumim pentru înțelegerea manifestată față de măsurile adoptate de instituția noastră cu ocazia evenimentelor desfășurate în acest an la nivelul județului nostru, în acest sens nefiind înregistrate incidente de securitate și de asemenea, să vă asigurăm că și în noul an vă vom fi alături, așa cum v-am obișnuit, pentru siguranța dumneavoastră !

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor